16.5 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

ΚΙΝΗΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ το Σάββατο το απόγευμα στις 6, επικεφαλής του Ιερού κλήρου και του λαού, θα υποδεχθεί στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων απότμημα Ιερού Λειψάνου του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου εκ της Ιεράς Κοιμήσεως Γκούρας της Μητροπόλεώς μας. Εν συνεχεία θα Χοροστατήσει και θα ομιλήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού.

- Advertisement -

Την Κυριακή το πρωί θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος κατά την διανομή του αντιδώρου.

Την Κυριακή το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού και των Εγκωμίων του εν αγίοις Πατρός ημών Χρυσοστόμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Μετά το πέρας των εγκωμίων και μέχρι την έναρξη της Ιεράς Αγρυπνίας θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού.

Εν συνεχεία το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον ίδιο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα δεχθεί τις ευχές του εκκλησιάσματος κατά την διανομή του αντιδώρου.

Την Δευτέρα το απόγευμα θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Εν συνεχεία θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Την Τρίτη το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τρικάλων.

Την Τετάρτη το βράδυ θα τελέσει Ιερά Αγρυπνία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Στη διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση απότμημα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας. Στο τέλος θα μνημονευθούν τα ονόματα των ασθενών σε σχετική ευχή υπέρ υγείας.

 

ΕΟΡΤΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ

ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ κ. Χ Ρ Υ Σ Ο Σ Τ Ο Μ Ο Υ

 

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, μνήμη του εν αγίοις Πατρός ημών Ιωάννου του Χρυσοστόμου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, εορτάζει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Κατά την διάρκεια της ημέρας θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων το πρωί κατά την διανομή του αντιδώρου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, το απόγευμα μετά το πέρας των εγκωμίων και μέχρι την έναρξη της Ιεράς Αγρυπνίας και το βράδυ κατά την διανομή του αντιδώρου μετά το πέρας της Ιεράς Αγρυπνίας.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΚΗΡΥΓΜΑΤΩΝ

ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΓΩΝ

 

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των Εσπερινών Κηρυγμάτων στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Περί ώρα 5:30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός Χοροστατούντος του παρεπιδημούντος στην πόλη μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ. Εν συνεχεία, μετά την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα ομιλήσει καταλλήλως προς ωφέλεια όλων και πνευματικό ανεφοδιασμό.

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ