ΥΛΙΚΑ
- Advertisement -
- ½ κιλό κομμάτια κίτρινο κολοκύθι καθαρισμένο
- 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκ.
- 1 φλιτζ. καφέ κρέμα γάλακτος
- αλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι με το κρεμμύδι, σοτάρετε για 1΄- 2΄και ρίχνετε την κολοκύθα, ανακατεύετε και αφήνετε να απορροφηθούν τα υγρά. Τα βάζετε στο μίξερ και τα χτυπάτε να γίνουν ένας ομογενής πολτός. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε το κρασί και το αφήνετε να πάρει μία βράση. Ρίχνετε μέσα το κύμινο και τον πολτό κολοκύθας. Αλατοπιπερώνετε. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνετετην θερμοκρασία και αφήνετε για 10΄. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει το μείγμα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε για 3΄. Σβήνετε το φαγητό και σερβίρετε. Αν χρειάζεται υγρότο φαγητό προσθέτετε ελάχιστο χλιαρό νερό.