28.8 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

- Advertisement -
  • 1 κιλό κουτσομούρες
  • 6 κ.σ. αλεύρι
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο για τη τηγάνι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζετε και πλένετε τις κουτσομούρες, τις στραγγίζετε καλά. Τις αλατίζετε και τις βάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Σε ένα τηγάνι βάζετε ελαιόλαδο τόσο ώστε να φτάνει στη μέση των ψαριών. Το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα βάζετε το αλεύρι σε ένα μπολ και αλευρώνετε τα ψάρια, τα τινάζετε ελαφρά να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα τηγανίζετε 3΄-4΄ περίπου την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τα βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το ελαιόλαδο. Τα σερβίρετε σε πιατέλα περιχύνοντας με χυμό λεμονιού και πασπαλίζετε με το θυμάρι.

πηγη:http://www.gastrotourismos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ