Για το κέικ λάβας θα χρειαστείτε:
100 γρ. λευκή σοκολάτα
3 κ.σ. βούτυρο
6 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 αυγά
1 ασπράδι αυγού
6 κ.σ. αλεύρι
1/2 κ.γ. βανίλια
3 κ.σ. χυμός φράουλας (10 περίπου φράουλες)
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε και σκουπίζετε τις φράουλες. Τις κόβετε ,τις τοποθετείτε σε ένα μπολ και τις πολτοποιείτε με ένα μαχαίρι για να βγάλουν τον χυμό τους.
Λιώνετε την λευκή σοκολάτα με το βούτυρο είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύμματα για 30″.
Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Στη συνέχεια προσθέστε τη λευκή σοκολάτα και κοσκινίστε το αλεύρι. Τέλος, προσθέστε τον χυμό φράουλας και χρώμα ζαχαροπλαστικής αν το επιθυμείτε για περισσότερο χρώμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε κάθε φορμάκι πολύ καλά και τα γεμίζετε μέχρι τα 3/4.
Ψήνετε τα κεκάκια σας στους 200 C για 15-20 λεπτά. Προσέχετε μην παραψήσετε γιατί το εσωτερικό του κέικ θα ψηθεί και δε θα έχετε το εφέ λάβας.
Τέλος ,αποσύρετε από τον φούρνο, τα γυρίζετε ανάποδα σε ένα πιάτο και ξεφορμάρετε.
Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, διακοσμείτε με μερικές φράουλες και λίγο δυόσμο.
πηγη:http://kirakatina.gr