16.5 C
Trikala
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κέικ λεµόνι

Συστατικά

  • 1 φλ. απλό αλεύρι,
  • 1 1/3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του,
  • 1 1/3 φλ. ζάχαρη,
  • 2/3 φλ. (150 γρ.) λιωµένο βούτυρο, κρυωµένο + επιπλέον για άλειµµα,
  • 3 µεγάλα αβγά,
  • 6 ½ κουταλιές (100ml) γάλα,
  • 1 κουταλιά ψιλό ξύσµα λεµονιού,
  • ½ φλ. χυµός φρέσκου λεµονιού,
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισµένη)

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερµαίνετε το φούρνο στους 180°C και αλείφετε µε λιωµένο βούτυρο µια φόρµα µε τρύπα στο κέντρο, διαµέτρου 22 εκ. (το πάνω στόµιό της). Χτυπάτε µε το σύρµα σε ένα µπολ το λιωµένο βούτυρο µε τα αβγά, το γάλα, το ξύσµα λεµονιού και 6 ½ κουταλιές από το χυµό λεµονιού µέχρι να σµίξουν.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Κοσκινίζετε τα δύο είδη αλευριού σε ένα µεγάλο µπολ και ανακατεύετε µέσα τη ζάχαρη. Κάνετε ένα πηγαδάκι στο κέντρο και ρίχνετε µέσα το µίγµα του βουτύρου. Τα ανακατεύετε µέχρι να οµογενοποιηθούν (δεν χρειάζεται χτύπηµα µε το µίξερ) και µεταφέρετε το µίγµα στη φόρµα. Ισιώνετε την επιφάνειά του και ψήνετε το κέικ για 40-45 περίπου λεπτά ή µέχρι που ένα σουβλάκι που θα µπήξετε στο κέντρο του να βγαίνει στεγνό. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10 λεπτά στη φόρµα και ύστερα το αναποδογυρίζετε πάνω σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

  •  Βήμα 3

    Βάζετε το κέικ σε πιατέλα. Ανακατεύετε τη ζάχαρη άχνη µε τον υπόλοιπο χυµό λεµονιού σε ένα µπολάκι µέχρι να γίνει ένα λείο µίγµα και µε ένα κουτάλι περιχύνετε το κέικ. Το κρατάτε στην άκρη µέχρι να πήξει το γλάσο.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ