22.8 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κέικ λεμόνι – αμύγδαλο

Συστατικά

  • 1 φλ. κορν φλάουερ,
  • 200 γρ. (1 1/4 φλ. περίπου) αλεσμένα αμύγδαλα,
  • 1 φλ. ζάχαρη,
  • 200 γρ. ξεπαγωμένο βούτυρο, σε κομματάκια + επιπλέον για τη φόρμα,
  • 3 αυγά,
  • 1 λεμόνι, ο χυμός + το ξύσμα,
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
  • 1 πρέζα αλάτι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Κοσκινίζετε το κορν φλάουερ με την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, περνώντας το από ψιλό σουρωτήρι (είναι αναγκαίο).

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή στρογγυλή με τρύπα στο κέντρο).

  •  Βήμα 3

    Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ύστερα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, ένα- ένα τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τέλος το αλεύρι, συνεχίζοντας το κτύπημα.

  •  Βήμα 4

    Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ μέχρι να στεγνώσει, για 40 περίπου λεπτά.

  •  Βήμα 5

    Το αφήνετε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά στη φόρμα προτού το ξεφορμάρετε. Το κρυώνετε πάνω σε σχάρα και το κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ