Συστατικά
- 1 φλ. κορν φλάουερ,
- 200 γρ. (1 1/4 φλ. περίπου) αλεσμένα αμύγδαλα,
- 1 φλ. ζάχαρη,
- 200 γρ. ξεπαγωμένο βούτυρο, σε κομματάκια + επιπλέον για τη φόρμα,
- 3 αυγά,
- 1 λεμόνι, ο χυμός + το ξύσμα,
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
- 1 πρέζα αλάτι.
Βήματα
- Βήμα 1
Κοσκινίζετε το κορν φλάουερ με την μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, περνώντας το από ψιλό σουρωτήρι (είναι αναγκαίο).
- Advertisement - - Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (ή στρογγυλή με τρύπα στο κέντρο).
- Βήμα 3
Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Ύστερα, προσθέτετε τα αμύγδαλα, ένα- ένα τα αυγά, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και τέλος το αλεύρι, συνεχίζοντας το κτύπημα.
- Βήμα 4
Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε το κέικ μέχρι να στεγνώσει, για 40 περίπου λεπτά.
- Βήμα 5
Το αφήνετε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά στη φόρμα προτού το ξεφορμάρετε. Το κρυώνετε πάνω σε σχάρα και το κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.