13.9 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Καθαρισμός προσώπου: Που κάνεις το λάθος;

Τραβάει το πρόσωπό σου, έχει μικροερεθισμούς ή υπερβολικό σμήγμα; Δες που κάνεις το λάθος όταν το καθαρίζεις.

- Advertisement -

1ο Λάθος: Δεν επιλέγεις το σωστό καθαριστικό. 

Πώς θα καταλάβεις ότι έναπροϊόν καθαρισμού είναι σωστό; Θα πρέπει να απομακρύνει αποτελεσματικά το μέικαπ, τους ρύπους, τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα που συσσωρεύονται στην επιδερμίδα χωρίς όμως να την απογυμνώνει από τα φυσικά της έλαια κάτι που ερεθίζει την επιδερμίδα και την κάνει να «τραβάει».

2ο Λάθος: Δεν το βάζεις σωστά.

Το να βρέχεις το πρόσωπό σου και στη συνέχεια να το τρίβεις βιαστικά δε σημαίνει ότι το καθάρισες. Τα προϊόντα καθαρισμού έχουν τους κανόνες τους. Για παράδειγμα, οι λοσιόν που περιέχουν έλαια χρειάζονται απολύτως στεγνή επιδερμίδα τις απλώνεις τρίβοντας απαλά το πρόσωπό σου- σα να έβαζες μια ενυδατική κρέμα. Ετσι μπορούν να διασπάσουν τα λιπαρά συστατικά του μακιγιάζ και του σμήγματος. Τα gels και οι αφροί καθαρισμού απλώνονται σε νωπή επιδερμίδα, για να μην την αφυδατώσουν, ενώ τα στοχευμένα προϊόντα για τα σπυράκια, τα μαύρα στίγματα κ.λπ. πρέπει να μείνουν για ένα περίπου λεπτό στην επιδερμίδα πριν ξεπλυθούν, έτσι ώστε να δράσουν τα αντιβακτηριδιακά τους συστατικά.

3ο Λάθος: Το παρακάνεις. 

Το να καθαρίζεις το πρόσωπό σου περισσότερες από δύο φορές την ημέρα μιλάμε για υπερβολή που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς ή υπερπαραγωγή σμήγματος στην επιδερμίδα σου. Πρωί βράδυ καθαρισμός είναι υπέρ αρκετός.

4ο Λάθος: Χρησιμοποιείς ζεστό νερό.

Το ζεστό νερό αφαιρεί τα αποθέματα νερού και τα προστατευτικά έλαια από το υδρολιπικό φιλμ της επιδερμίδας και οδηγεί είτε σε υπερβολική ξηρότητα είτε σε υπερβολική λιπαρότητα. Επίλεγε να καθαρίζεις το πρόσωπό σου με χλιαρό νερό.

5ο Λάθος: Τρίβεις το πρόσωπο με την πετσέτα.

Και αυτό προκαλεί φθορές στις ίνες ελαστίνης ενώ, οι μικροερεθισμοί που δημιουργούνται ενδέχεται μακροπρόθεσμα να οδηγήσουν σε πανάδες. Γι’ αυτό να το σωστό στέγνωμα γίνεται πάντα με ταμπονάρισμα και με μια μαλακή πετσέτα.

πηγη:http://www.wefit.gr

 

 

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ