19.7 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Καλαμάρια τραγανά

Συστατικά

  • 500 γρ. καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 λεμόνι
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2/3 φλ. άσπρο, ξηρό κρασί
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι καγιέν

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε τα καλαμάρια σε ένα μπολ μαζί με τα σκόρδα, το μισό κρασί, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, 1 γερή πρέζα πιπέρι καγιέν και λίγο αλάτι.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Τα ανακατεύετε και τα κρατάτε σκεπασμένα για ½ -1 ώρα, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.

  •  Βήμα 3

    Ταυτόχρονα, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά και ανακατεύετε μέσα το αλεύρι, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Αραιώνετε το μίγμα με το υπόλοιπο κρασί και 1 φλ. νερό.

  •  Βήμα 4

    Αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο για ½ -1 ώρα (εκτός ψυγείου). Ζεσταίνετε 3 δάχτυλα λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να κάψει.

  •  Βήμα 5

    Στραγγίζετε τα καλαμάρια, τα βουτάτε στο χυλό και τα τηγανίζετε τμηματικά (λίγα-λίγα κάθε φορά), σε δυνατή φωτιά, για 2-3 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, γυρίζοντάς τα μια φορά.Τα βγάζετε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με διπλό απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε αμέσως.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ