22.8 C
Trikala
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Καλαμαράκια τηγανητά

Συστατικά

  • 1 κιλό μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γεμάτο κουταλάκι τριμμένη ρίγανη
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • λεμόνια για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Ξεπλένετε καλά και στραγγίζετε τα καλαμάρια. Κόβετε τα καλαμάρια σε ροδέλες 1 εκατοστού περίπου και τα πλοκάμια τους σε 2 μέρη.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Αναμιγνύετε σε ένα πιάτο το αλεύρι με τη ρίγανη. Ρίχνετε μπόλικο λάδι (να έχει βάθος 3 δάχτυλα) σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνετε καλά. Παίρνετε λίγα-λίγα τα καλαμαράκια, μια χούφτα κάθε φορά, τα αλευρώνετε και τα βάζετε στο τηγάνι. Τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ανοιχτό, χρυσό χρώμα, για 1 περίπου λεπτό και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.

  •  Βήμα 3

    Αδειάζετε τα καλαμαράκια πάνω σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Τα σερβίρετε με λεμόνι.

    xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ