Συστατικά
- 1 κιλό μικρά καλαμαράκια καθαρισμένα
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 γεμάτο κουταλάκι τριμμένη ρίγανη
- λάδι για το τηγάνισμα
- λεμόνια για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Βήματα
- Βήμα 1
Ξεπλένετε καλά και στραγγίζετε τα καλαμάρια. Κόβετε τα καλαμάρια σε ροδέλες 1 εκατοστού περίπου και τα πλοκάμια τους σε 2 μέρη.
- Advertisement - - Βήμα 2
Αναμιγνύετε σε ένα πιάτο το αλεύρι με τη ρίγανη. Ρίχνετε μπόλικο λάδι (να έχει βάθος 3 δάχτυλα) σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το ζεσταίνετε καλά. Παίρνετε λίγα-λίγα τα καλαμαράκια, μια χούφτα κάθε φορά, τα αλευρώνετε και τα βάζετε στο τηγάνι. Τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ανοιχτό, χρυσό χρώμα, για 1 περίπου λεπτό και τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίσουν.
- Βήμα 3
Αδειάζετε τα καλαμαράκια πάνω σε πιατέλα και τα πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Τα σερβίρετε με λεμόνι.