Αν βρείτε στην αγορά ζουμερές κόκκινες ντομάτες, τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε τις 2 κονσέρβες με 1 κιλό φρέσκες ψιλοκομμένες.
Συστατικά
- 1 συσκευασία (500γρ.) έτοιμα κανελόνια (που δεν χρειάζονται βράσιμο),
- 6 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 καρότο τριμμένο,
- 2 φιλέτα (600-700γρ.) στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομματάκια,
- 2 κονσέρβες (2Χ400γρ.) ντοματάκια ψιλοκομμένα,
- 1 κουταλάκι ζάχαρη,
- 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα,
- ½ φλ. μαϊντανό,
- ½ φλ. άσπρο ξηρό κρασί,
- 2 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (Self Raising),
- 1 φλ. γάλα ημιάπαχο,
- 2 φλ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο,
- 1 συσκευασία (250γρ.) τυρί κρέμα (Cream Cheese),
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
-
Πρώτα ετοιμάζετε σάλτσα ντομάτας:
- Βήμα 1
Ρίχνετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μισό κρεμμύδι.
- Βήμα 2
Στη συνέχεια, προσθέτετε το καρότο και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Βήμα 3
Ακολούθως, βάζετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
- Βήμα 4
Βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου και την αφήνετε να κρυώσει.
- Βήμα 5
Τη βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ.
- Βήμα 6
Καθαρίζετε το τηγάνι και ρίχνετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
- Βήμα 7
Όταν κάψει σοτάρετε το υπόλοιπο κρεμμύδι και το κοτόπουλο.
- Βήμα 8
Σβήνετε με το κρασί και όταν εξατμιστεί αλατοπιπερώνετε.
- Βήμα 9
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
-
Ύστερα φτιάχνετε την μπεσαμέλ:
- Βήμα 1
Βάζετε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μίγμα και προσθέτετε το γάλα.
- Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει.
- Βήμα 3
Βάζετε σε ένα μπολ την μπεσαμέλ, τη μισή σάλτσα ντομάτας, το κοτόπουλο και το τυρί κρέμα και ανακατεύετε.
- Βήμα 4
Καλύπτετε με λίγη σάλτσα ντομάτας τη βάση ενός ταψιού με διαστάσεις 35Χ25 εκ. γεμίζετε τα κανελόνια και τα τοποθετείτε ομοιόμορφα πάνω από τη σάλτσα.
- Βήμα 5
Τα καλύπτετε με όση σάλτσα περίσσεψε.
- Βήμα 6
Πασπαλίζετε με το τυρί, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου.
- Βήμα 7
Ξεσκεπάζετε το ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 10-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει το φαγητό.