26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κανταΐφι παραδοσιακό κι ένα μυστικό για να γίνει ανάρπαστο

Τι θα χρειαστούμε…

- Advertisement -

*Για 24 κλασικού μεγέθους κανταίφια (3 σειρές Χ 8 κομμάτια)

500 γρ. κανταΐφι
300 γρ. φρέσκο βούτυρο
100 γρ. ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης για το πασπάλισμα
Για την γέμιση

250 γρ. καρύδι χοντροκομμένο
1/2 κ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
1 βανίλια
Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1/2 λεμόνι τον χυμό
1 κ. σούπας γλυκόζη
2 βανίλιες
Πώς θα το φτιάξουμε…
Ένα άλλο «μυστικό» επιτυχίας που είναι όμως πολύ γνωστό είναι η σωστή επιλογή των υλικών. Δοκιμάστε τα καρύδια, αν τα πάρετε καθαρισμένα. Να είναι γλυκά, νόστιμα και να μην έχουν άσχημη μυρωδιά (ταγγισμένα). Φροντίστε το κανταΐφι που θα επιλέξετε να είναι προσεγμένο, φτιαγμένο με καλές πρώτες ύλες, με λεπτές και ελαστικές ίνες και αφού ψηθεί να μείνει μέσα υγρό, μαλακό και βουτυράτο, αλλά απ΄έξω τραγανό και ροδοκοκκινισμένο. Και φυσικά μην παραλείψετε το καλής ποιότητας φρέσκο βούτυρο. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά από την στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Κόβουμε το παγωμένο βούτυρο σε κυβάκια. Χοντροκόβουμε και τα καρύδια. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά.
Ξανοίγουμε καλά το κανταΐφι. Παίρνουμε μία ποσότητα όπως στην φωτογραφία και το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε πάνω μία κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και ένα κυβάκι βούτυρο. Ρολάρουμε και τυλίγουμε.
Τοποθετούμε τα τυλιγμένα κανταΐφια σε βουτυρωμένο ταψί. Λιώνουμε τα κυβάκια βούτυρο που μας περίσσεψαν και ρίχνουμε 1 κ. σούπας σε κάθε κανταΐφι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια, περίπου 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Μόλις το βγάλουμε, έτσι όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε προσεκτικά με το κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης. Καλά είναι να μείνει όλη την νύχτα να ρουφήξει καλά το σιρόπι και μετά να το απολαύσετε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

πηγη:http://cookeatup.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ