20.6 C
Trikala
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Καπνιστά πρασολουκάνικα με αρωματικό πουρέ

Συστατικά

  • 4 καπνιστά πρασολουκάνικα,
  • 2-3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο,
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες,
  • 75ml λευκό ξηρό κρασί,
  • 2 πιπεριές κέρατα (πράσινες), κομμένες σε μικρά κομματάκια,
  • 2 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε τετράγωνα κομματάκια,
  • 2 μέτριες ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, ιπέρι μπούκοβο (προαιρετικά).
  • Για το αρωματικό πουρέ πατάτας:
  • 500 γρ. πατάτες,
  • 120 ml κρέμα γάλακτος,
  • 1 κουταλιά γεμάτη πρόβειο στραγγιστό γιαούρτι,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτω τα λουκάνικα, τα οποία έχω κόψει σε ροδέλες.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Όταν ψηθούν τα βγάζω από το τηγάνι και τα βάζω στην άκρη.

  •  Βήμα 3

    Αν δεν υπάρχει αρκετό λάδι στο τηγάνι προσθέτω 1 κουταλιά ακόμη και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για να τσιγαριστούν ελαφρά.

  •  Βήμα 4

    Μετά ξαναρίχνω τα λουκάνικα και τα αφήνω να πάρουν μια βράση.

  •  Βήμα 5

    Τα σβήνω με το κρασί και τα αφήνω μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.

  •  Βήμα 6

    Κατόπιν, βάζω την ντομάτα και χαμηλώνω τη φωτιά να καταστηθεί η σάλτσα.

  • Στο μεταξύ ετοιμάζω τον πουρέ:
  •  Βήμα 1

    Ξεφλουδίζω τις πατάτες, τις κόβω σε κύβους και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι.

  •  Βήμα 2

    Τις αφήνω μέχρι να μαλακώσουν καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.

  •  Βήμα 3

    Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζω  και τις λιώνω καλά.

  •  Βήμα 4

    Προσθέτω στις λιωμένες πατάτες την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

  •  Βήμα 5

    Το πασπαλίζω με τα φύλλα της ρίγανης και προσθέτω αλάτι και πιπέρι.

  •  Βήμα 6

    Σερβίρω τα καπνιστά πρασολουκάνικα μαζί με τον πουρέ και το στραγγιστό γιαούρτι μου.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ