Συστατικά
- 4 καπνιστά πρασολουκάνικα,
- 2-3 κουταλιές παρθένο ελαιόλαδο,
- 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες,
- 75ml λευκό ξηρό κρασί,
- 2 πιπεριές κέρατα (πράσινες), κομμένες σε μικρά κομματάκια,
- 2 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε τετράγωνα κομματάκια,
- 2 μέτριες ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες, ιπέρι μπούκοβο (προαιρετικά).
-
Για το αρωματικό πουρέ πατάτας:
- 500 γρ. πατάτες,
- 120 ml κρέμα γάλακτος,
- 1 κουταλιά γεμάτη πρόβειο στραγγιστό γιαούρτι,
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη,
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζω 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και όταν κάψει προσθέτω τα λουκάνικα, τα οποία έχω κόψει σε ροδέλες.
- Advertisement - - Βήμα 2
Όταν ψηθούν τα βγάζω από το τηγάνι και τα βάζω στην άκρη.
- Βήμα 3
Αν δεν υπάρχει αρκετό λάδι στο τηγάνι προσθέτω 1 κουταλιά ακόμη και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές για να τσιγαριστούν ελαφρά.
- Βήμα 4
Μετά ξαναρίχνω τα λουκάνικα και τα αφήνω να πάρουν μια βράση.
- Βήμα 5
Τα σβήνω με το κρασί και τα αφήνω μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ του.
- Βήμα 6
Κατόπιν, βάζω την ντομάτα και χαμηλώνω τη φωτιά να καταστηθεί η σάλτσα.
-
Στο μεταξύ ετοιμάζω τον πουρέ:
- Βήμα 1
Ξεφλουδίζω τις πατάτες, τις κόβω σε κύβους και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι.
- Βήμα 2
Τις αφήνω μέχρι να μαλακώσουν καλά, για 15-20 λεπτά περίπου.
- Βήμα 3
Όταν είναι έτοιμες, τις στραγγίζω και τις λιώνω καλά.
- Βήμα 4
Προσθέτω στις λιωμένες πατάτες την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
- Βήμα 5
Το πασπαλίζω με τα φύλλα της ρίγανης και προσθέτω αλάτι και πιπέρι.
- Βήμα 6
Σερβίρω τα καπνιστά πρασολουκάνικα μαζί με τον πουρέ και το στραγγιστό γιαούρτι μου.