16.6 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Καρπούζι με τυρί και άλλα: μια πλούσια καρπουζοσαλάτα !

Υλικά:

- Advertisement -

Περίπου μισό κιλό καρπούζι κρύο (καθαρό βάρος, χωρίς τη φλούδα)

3-4 κριθαρένια παξιμαδάκια

Περίπου 100 gr ξινομυζήθρα Κρήτης ή μαλακή φέτα

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο (λευκό ή κόκκινο)

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι θυμαρίσιο

Για το πασπάλισμα, 3-4 καρύδια κομμένα σε μικρά κομματάκια και μια κουταλιά μαυροσίσαμο ή λιναρόσπορο ή κλασικό αναποφλοίωτο σουσάμι.

Επί το έργον:
Η δοκιμή έγινε με μικρή ποσότητα αρχικά… Μετά, τα αυξήσαμε όλα!
Σε σαλατιέρα σπάμε τα παξιμαδάκια και αραδιάζουμε πάνω τους το καρπούζι

 

κομμένο σε μικρά (σχετικά) κομμάτια (βγάζουμε με τη μύτη του μαχαιριού όσα σπόρια γίνεται) .Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα σε τρίμματα

 

ή το τυρί σε μικρούς κύβους .

 

Σε ένα ποτήρι βάζουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και ανακατεύουμε με ένα κουταλάκι να ομογενοποιηθούν.

 

Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με το ντρέσινγκ και πασπαλίζουμε με ό,τι επιλέξουμε.

 

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

 

Παρατηρήσεις:

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια πάνω από τα παξιμαδάκια , να μείνουν τα υγρά στο πιάτο μας.
Το λευκό βαλσάμικο μάλλον δίνει καλύτερη εμφάνιση στο πιάτο αλλά και με το κόκκινο είναι πολύ νόστιμο.
Η συνταγή είναι παραλλαγή (με αρκετές διαφορές) συνταγής της Ν. Ισμυρνόγλου από τον τελευταίο «Γαστρονόμο».

πηγη:https://www.cretangastronomy.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ