Υλικά
Ένα κομμάτι αρνάκι ή κατσικάκι
Πατάτες σε στρόγγυλες χοντρές φέτες
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια (έχω πάντα στην κατάψυξη) αν δεν έχω στον λαχανόκηπο.
2-3 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές καλή μουστάρδα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί
2-3 λεμόνια το χυμό
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα γυάλινο βάζω χτυπάμε το κρασί, το λάδι, τη μουστάρδα, το λεμόνι και το σκόρδο λιωμένο, (μπορεί να γίνει και στο μούλτι).
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας πολύ καλά.
Σε μία γάστρα βάζουμε πατάτες, κρεμμυδάκια και κρέας, κάνουμε ένα ωραίο μασάζ να πάει παντού η σάλτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς την πρώτη ώρα μετά χαμηλώνουμε στους 160 και ψήνουμε άλλη μία ώρα.
Αν χρειαστεί γυρίζουμε το κρέας και δυναμώνουμε το φούρνο, ψήνουμε μέχρι να ροδίσει το κρέας.
Μπούτι ή σπάλα είναι το ίδιο νόστιμο!
Καλή όρεξη!!!