15.7 C
Trikala
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεφτεδάκια μυρωδάτα με ντιπ γιαουρτιού

Υπέροχα μυρωδάτα κεφτεδάκια με ντιπ γιαουρτιού. Μια εύκολη και απλή συνταγή για ένα υπέροχο, αγαπημένο έδεσμα που μπορείτε να το απολαύσετε σαν μεζέ με το ποτό σας, ή σαν ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.

- Advertisement -

Υλικά συνταγής

  • Για τα μυρωδάτα κεφτεδάκια:
  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
  • 3 φέτες ψωμί 2-3 ημερών μουλιασμένο σε γάλα ή νερό
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 3 κ.γ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1/4 ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι πιπέρι
  • αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το ντιπ γιαουρτιού:
  • 2 κεσεδάκια (200 γρ. το ένα) στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 120 γρ. φέτα θρυμματισμένη με πιρούνι
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 κ.γ. ξύδι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για τα κεφτεδάκια: Βάζετε σε ένα μπολ το κιμά. Μουλιάζετε το ψωμί, το στύβετε καλά και το βάζετε μέσα στο μπολ με το κιμά. Τρίβετε το κρεμμύδι και τη ντομάτα και τα προσθέτετε και αυτά. Προσθέτετε το λάδι, το ξύδι,, το αυγό, όλα τα μυρωδικά, το κύμινο και αλατοπιπερώνετε.
  2. Ζυμώνετε για αρκετή ώρα πάρα πολύ καλά το κιμά. Ένα από τα μυστικά για αφράτα κεφτεδάκια είναι το ζύμωμα του μείγματος του κιμά. Σκεπάζετε με μεμβράνη το μπολ και το αφήνετε για τουλάχιστον 30 -45 λ στο ψυγείο για να ενωθούν τα υλικά και οι γεύσεις. Το βγάζετε από το ψυγείο και το ξαναζυμώνετε για 1 λ.
  3. Ζεσταίνετε ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ρηχό πιάτο ρίχνετε αλεύρι. Πλάθετε κεφτεδάκια, σε μέγεθος και σχήμα επιλογής σας, τα αλευρώνετε, τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι και τα τηγανίζετε για 3-4 λ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί.
  4. Για το ντιπ γιαουρτιού: Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το ντιπ. Βάζετε όλα τα υλικά σε μπόλ και ανακατεύετε ζωηρά, πολύ καλά. Εάν θέλετε να είναι τελείως λείο και αφράτο το ντιπ, το χτυπάτε με το μίξερ χειρός. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε με τα κεφτεδάκια σας. Για πλήρες γεύμα, συνοδεύστε το με πατάτες τηγανιτές.

sintayes.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ