16.4 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κιμάς ρολό με αβγά και πατάτες στο φούρνο

Υλικά (για 6-8 άτομα)

- Advertisement -
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1/2 φλ. τσ. νιφάδες βρώμης, αντί για ψωμί
  • 7 αβγά, τα 6 βρασμένα σφιχτά και το ένα ωμό για τον κιμά
  • Μερικές ντομάτες ώριμες για τη σάλτσα ή μια κονσέρβα κονκασέ
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.γ. πάπρικα πικάντικη ή καπνιστή
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι μαύρο
  • 1 κ.γ. γλυκάνισο
  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό

 

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζω και ψιλοκόβω τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα σκόρδα και τον μαϊντανό. Καθαρίζω τις πατάτες, τις κόβω κυδωνάτες, τις βάζω σε λεκάνη με νερό και τις αφήνω στην άκρη.
  2. Βάζω τον κιμά σε ένα ευρύχωρο μπολ ρίχνω τις νιφάδες βρώμης, δυο γεμάτες κουταλιές ντομάτες ψιλοκομμένες, τα μπαχαρικά, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα, το αβγό, μαϊντανό και ελάχιστο ελαιόλαδο. Αρχίζω να ζυμώνω καλά τον κιμά ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  3. Χωρίζω τον κιμά μου σε δυο ίσα μέρη, πλάθω δυο φραντζόλες τις οποίες με τα δάχτυλα τις βαθουλώνω στο κέντρο και βάζω από τρία βρασμένα καθαρισμένα αβγά σε κάθε μια. Φορμάρω τον κιμά γύρω από τα αβγά σε δυο όμορφα ρολά.
  4. Βάζω τα δυο ρολά σε ταψί, τακτοποιώ τις κυδωνάτες πατάτες γύρω από τα ρολά, τα περιχύνω με μπόλικη ψιλοκομμένη ντομάτα και ζεστό νερό, ραντίζω με ελαιόλαδο και ψήνω το φαγητό στους 220 βαθμούς περίπου μία και μισή ώρα, ώσπου να ψηθούν ρολά και πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Και βεβαίως εσείς δεν θα πασπαλίσετε με μαϊντανό.

 

Καλή σας επιτυχία

foodcollection.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ