Συστατικά
- 1 μικρό μπούτι ή σπάλα αρνιού περίπου 2 κιλών, κομμένο σε μερίδες,
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια,
- 1 κουταλάκι ρίγανη ή θυμάρι ξερό
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 2 λεμόνια το ξύσμα + ο χυμός,
- 2-3 φύλλα δάφνης,
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες σε μεγάλα κομμάτια,
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Advertisement - - Βήμα 2
Πλένετε το κρέας και το σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Βήμα 3
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το ξύσμα των λεμονιών, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βήμα 4
Τρυπάτε με ένα μυτερό μαχαιράκι το κρέας σε διάφορα σημεία και μπήγετε μέσα στις εγκοπές τα φετάκια του σκόρδου.
- Βήμα 5
Το αλείφετε με το μίγμα του ξύσματος λεμονιού, απλώνοντάς το καλά παντού και τρίβοντάς το πάνω στο κρέας με τo χέρι.
- Βήμα 6
Απλώνετε σταυρωτά σε ένα ταψί δύο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλα, βάζετε το κρέας στο κέντρο και τοποθετείτε γύρω-γύρω τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη δάφνη και κλείνετε τη λαδόκολλα στεγανά σε πακέτο.
- Βήμα 7
Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το βάζετε στο φούρνο.
- Βήμα 8
Το ψήνετε για 2 ½-3 περίπου, το ανοίγετε, το γυρίζετε, το ραντίζετε με το λεμόνι και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη ½ περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει το κρέας (ή, ακόμα καλύτερα, το ψήνετε στους 150°C για 4-5 ώρες).