16.5 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κολασμένη σοκολατόπιτα στο… τηγάνι

Είναι πραγματικά μια συνταγή που θα λατρέψετε. Η σοκολατόπιτα αυτή κυριολεκτικά θα σας «αρρωστήσει» και σίγουρα δε θα μπορέσετε να μείνετε μόνο στο ένα κομμάτι!

- Advertisement -

Για το κέικ θα χρειαστείτε

1 φλιτζ. ‏αλέυρι
1/2 κ.γ. ‏μπέικιν σόδα
1 φλιτζ. ‏ζάχαρη
1 πρέζα ‏αλάτι
1/4 φλιτζ. ‏βούτυρο
1/4 φλιτζ. ‏ηλιέλαιο (ή οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι)
2 κ.σ. ‏κακάο σε σκόνη
1/2 φλιτζ. ‏νερό
1/4 φλιτζ. ‏ξινόγαλα
1 ‏αυγό
1/2 ‏βανίλια
Για το γλάσο – επικάλυψη θα χρειαστείτε

1/4 φλιτζ. ‏βούτυρο
2 κ.σ. ‏κακάο
2-4 κ.σ. ‏γάλα
1/2 φλιτζ. ‏κάσιους, θρυμματισμένα
2 φλιτζ. ‏άχνη ζάχαρη
1/2 ‏βανίλια

Μπορείτε να το συνοδεύσετε με

‏Παγωτό με γεύση βανίλια
‏Σιρόπι καραμέλας
‏Σαντιγί
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη σόδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι, βάζετε το βούτυρο, το ηλιέλαιο, την σκόνη κακάο και το νερό και τα αφήνετε σε μεσαία φωτιά.
Μόλις βράσουν αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τα στέρεα υλικά και ανακατεύετε καλά.
Ρίχνετε το ξινόγαλα, το αυγό και τη βανίλια και βάζετε το σκεύος στο φούρνο.
Το αφήνετε για 15-20 λεπτά στους 200 βαθμούς (για να τσεκάρετε αν είναι έτοιμο κάνετε το παραδοσιακό κόλπο με την οδοντογλυφίδα που πρέπει να βγει με λίγα ψίχουλα).
Όσο το κέικ κρυώνει, θα ασχοληθείτε με το γλάσο σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε το βούτυρο, το κακάο και το γάλα και τα αφήνετε να βράσουν.
Στην συνέχεια το αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε την άχνη, τα κάσιους και τη βανίλια.
Ανακατεύετε και περιχύνετε το μείγμα πάνω από το κέικ και το απλώνετε με μία σπάτουλα.
Πριν το σερβίρισμα προσθέτετε 2 μπάλες παγωτό, σιρόπι καραμέλας και σαντιγί και το απολαμβάνετε!!
Πηγή daddy cool

Το είδαμε foodmaniacs

epaggelmagynaika.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ