21.6 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο μουσταρδάτο με πατάτες φούρνου και ντοματίνια

Συστατικά

  • 1 Κοτόπουλο, ολόκληρο
  • Για το αρωματικό βούτυρο
  • 200 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. Μουστάρδα, απαλή
  • Ρίγανη, ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για τις πατάτες
  • 1 κιλό Πατάτες, καθαρισμένες
  • 100 γρ. Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 150 ml Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ, πλήρης
  • 60 γρ. Μουστάρδα, απαλή
  • 150 γρ. Ντοματίνια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Ρίγανη, ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με το στήθος του να κοιτά προς τα εμάς. Με τα δυο μας δάχτυλα ξεκολλάμε το δέρμα από το κρέας που βρίσκεται στα μπούτια και στο στήθος χωρίς να αφαιρέσουμε την πέτσα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, αφού πρώτα μαλακώσει, μαζί με τη μουστάρδα με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
  3. Ανοίγουμε το δέρμα που έχουμε ξεχωρίσει από πριν και βάζουμε μια ποσότητα από το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ φροντίζοντας να καλύψει όλη την επιφάνεια του κοτόπουλου κάτω από την πέτσα. Αν κριθεί απαραίτητο συμπληρώνουμε και άλλο βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ. Το υπόλοιπο το αλείφουμε από την έξω μεριά.
  4. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά.
  5. Με τη βοήθεια ενός μεγάλου μαχαιριού κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, την κρέμα γάλακτος NOYNOY, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Αδειάζουμε τις πατάτες στο ταψί γύρω γύρω από το κοτόπουλο και σκεπάζουμε καλά με ένα αλουμινόχαρτο.
  7. Ψήνουμε στους 180°C για 1 ώρα στον αέρα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 30 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο και οι πατάτες να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

stronoumetrapezi.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ