Συστατικά
- 1 κοτόπουλο, 1 ½ – 2 κιλά περίπου
- 2 κουταλάκια δεντρολίβανο αποξηραμένο
- 1 κουταλάκι θυμάρι αποξηραμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μουστάρδα (mild)
- 1 κουταλιά μέλι
- 2 λεμόνια, ο χυμός
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Σε ένα μπλέντερ βάζετε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μέλι και χτυπάτε πάρα πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ξεπλένετε το κοτόπουλο και το βάζετε με το στήθος προς τα πάνω σε ένα βαθύ ταψί ή γυάλινο σκεύος.
- Βήμα 3
Το περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια το αλατοπιπερώνετε καλά από όλες τις πλευρές.
- Βήμα 4
Ακολούθως, απλώνετε ομοιόμορφα το μίγμα με τη μουστάρδα ρίχνοντας όση περισσέψει πάνω από το στήθος.
- Βήμα 5
Αν έχετε χρόνο σκεπάζετε το ταψί με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
- Βήμα 6
Αλλιώς, σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα.
- Βήμα 7
Μετά, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για ακόμα 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.
- Βήμα 8
Σερβίρετε με σαλάτα ή και πατατούλες.