18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κοτόπουλο στο φούρνο με λεμόνι και κριθαράκι

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο,
  • 4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες,
  • 2 λεμόνια κομμένα σε τέταρτα,
  • 1 κουταλάκι ρίγανη,
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κύβος ζωμού λαχανικών (καλύτερα για μακαρόνια),
  • 1 ½ φλ. κριθαράκι,
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο άνηθο,
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230°C και βάζετε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό στη φωτιά για να βράσει. Κοπανάτε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου για να σπάσουν, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε.
    Βάζετε σε ένα μεγάλο μεταλλικό (αντικολλητικό καλύτερα) ταψί (που να παίρνει το κοτόπουλο σε μια στρώση) το κοτόπουλο με τα σκόρδα, τη ρίγανη, τα λεμόνια και 3 κουταλιές ελαιόλαδο και το αλατοπιπερώνετε.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Τα ανακατεύετε όλα καλά και ύστερα, ξεχωρίζετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε μια στρώση, με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω.

  •  Βήμα 3

    Ψήνετε το κοτόπουλο στο δυνατό φούρνο για 40 περίπου λεπτά ή όταν μπήξετε ένα σουβλάκι στο πιο παχύ κομμάτι τα υγρά που θα βγάλει να είναι διαυγή, όχι ροζ.

  •  Βήμα 4

    Στο μεταξύ, διαλύετε το ζωμό των λαχανικών στο νερό που βράζει, ρίχνετε μέσα το κριθαράκι και το βράζετε μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζετε, το επιστρέφετε στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τον άνηθο. Ελέγχετε το αλατοπίπερο.

  •  Βήμα 5

    Σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω από το κριθαράκι και το ραντίζετε με τα υγρά του ταψιού. Το συνοδεύετε με σαλάτα.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ