26.1 C
Trikala
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κουλουράκια με αμμωνία

Συστατικά

  • 250 γρ. (1 φλ.) βούτυρο ξεπαγωμένο,
  • 4 αβγά, χωρισμένα,
  • 1 κουταλάκι βανίλια,
  • ½ φλ. γιαούρτι όχι στραγγιστό,
  • 2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
  • 1 γεμάτο κουταλάκι ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού + 1 γεμάτο κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού,
  • 1 κοφτή κουταλιά αμμωνία,
  • ½ κοφτό κουταλάκι αλάτι,
  • 2/3 φλ. ζάχαρη.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο (πρέπει να είναι καλά ξεπαγωμένο), με τους κρόκους των αβγών και το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα αφράτο, λείο μίγμα.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε (ή ανακατεύετε) το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ύστερα, το προσθέτετε τμηματικά στο μίγμα των κρόκων μέχρι να ενσωματωθεί.

  •  Βήμα 3

    Ανακατεύετε μέσα το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού και τη βανίλια και τέλος, προσθέτετε την αμμωνία.

  •  Βήμα 4

    Χτυπάτε χώρια με καθαρό μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι και τη ζάχαρη σε μαρέγκα.

  •  Βήμα 5

    Την ενσωματώνετε στο μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά.

  •  Βήμα 6

    Κρατάτε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για 1-2 ώρες.

  •  Βήμα 7

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα 1-2 ταψιά του φούρνου.

  •  Βήμα 8

    Βάζετε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και βγάζετε ανάρια πάνω στο ταψί μακρουλά κουλουράκια ή σε σχήμα S πάνω στη λαδόκολλα.

  •  Βήμα 9

    Τα ψήνετε για 12-15 περίπου λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ