Συστατικά
- 250 γρ. (1 φλ.) βούτυρο ξεπαγωμένο,
- 4 αβγά, χωρισμένα,
- 1 κουταλάκι βανίλια,
- ½ φλ. γιαούρτι όχι στραγγιστό,
- 2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 γεμάτο κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
- 1 γεμάτο κουταλάκι ψιλό ξύσμα πορτοκαλιού + 1 γεμάτο κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού,
- 1 κοφτή κουταλιά αμμωνία,
- ½ κοφτό κουταλάκι αλάτι,
- 2/3 φλ. ζάχαρη.
Βήματα
- Βήμα 1
Χτυπάτε με το μίξερ σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο (πρέπει να είναι καλά ξεπαγωμένο), με τους κρόκους των αβγών και το γιαούρτι μέχρι να γίνει ένα αφράτο, λείο μίγμα.
- Advertisement - - Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε (ή ανακατεύετε) το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ύστερα, το προσθέτετε τμηματικά στο μίγμα των κρόκων μέχρι να ενσωματωθεί.
- Βήμα 3
Ανακατεύετε μέσα το ξύσμα του πορτοκαλιού και του λεμονιού και τη βανίλια και τέλος, προσθέτετε την αμμωνία.
- Βήμα 4
Χτυπάτε χώρια με καθαρό μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι και τη ζάχαρη σε μαρέγκα.
- Βήμα 5
Την ενσωματώνετε στο μίγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά.
- Βήμα 6
Κρατάτε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, για 1-2 ώρες.
- Βήμα 7
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ντύνετε με αντικολλητική λαδόκολλα 1-2 ταψιά του φούρνου.
- Βήμα 8
Βάζετε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι και βγάζετε ανάρια πάνω στο ταψί μακρουλά κουλουράκια ή σε σχήμα S πάνω στη λαδόκολλα.
- Βήμα 9
Τα ψήνετε για 12-15 περίπου λεπτά στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.