18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κούκις σοκολάτας με πορτοκάλι και κανέλα

Συστατικά

  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα,
  • 1 μεγάλο αβγό,
  • ½ φλ. καστανή ζάχαρη,
  • ½ κοφτό κουταλάκι κανέλα,
  • 3 γεμάτες κουταλιές κοσκινισμένο κακάο,
  • 1 κουταλιά γάλα,
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • ½ φλ. σταφιδάκια σουλτανίνα,
  • 1 ½ φλ. αλεύρι + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου,
  • 120 γρ. βούτυρο ( ½ φλ.),
  • ½ φλ. (περίπου) «κουμπάκια σοκολάτας (Chocolate Chips).

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Βάζετε το αβγό, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και 1 φλ. αλεύρι στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  •  Βήμα 3

    Ύστερα, προσθέτετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.

  •  Βήμα 4

    Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα σταφιδάκια και ζυμώνετε τη ζύμη να ενσωματωθούν.

  •  Βήμα 5

    Αν κολλάει πολύ στα χέρια, την πασπαλίζετε με αλεύρι και τη ζυμώνετε μέχρι που να μην κολλάει πια.

  •  Βήμα 6

    Την πλάθετε σε μπάλα, την πιέζετε ελαφρά να γίνει λίγο επίπεδη και την κρατάτε τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα.

  •  Βήμα 7

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C.

  •  Βήμα 8

    Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο (πάχους ½ εκ. περίπου) πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι.

  •  Βήμα 9

    Τους απλώνετε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε πάνω στον καθένα 6-7 chocolate chips, πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν.

  •  Βήμα 10

    Ψήνετε τα μπισκότα για 12 περίπου λεπτά στο φούρνο, τα ξεκολλάτε προσεχτικά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ