Συστατικά
- 1 πορτοκάλι, το ξύσμα,
- 1 μεγάλο αβγό,
- ½ φλ. καστανή ζάχαρη,
- ½ κοφτό κουταλάκι κανέλα,
- 3 γεμάτες κουταλιές κοσκινισμένο κακάο,
- 1 κουταλιά γάλα,
- 1 πρέζα αλάτι,
- ½ φλ. σταφιδάκια σουλτανίνα,
- 1 ½ φλ. αλεύρι + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου,
- 120 γρ. βούτυρο ( ½ φλ.),
- ½ φλ. (περίπου) «κουμπάκια σοκολάτας (Chocolate Chips).
Βήματα
- Βήμα 1
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρικάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά (ή στα μικροκύματα) και το αφήνετε να κρυώσει.
- Advertisement - - Βήμα 2
Βάζετε το αβγό, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα, το κακάο, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και 1 φλ. αλεύρι στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βήμα 3
Ύστερα, προσθέτετε λίγο – λίγο το υπόλοιπο αλεύρι.
- Βήμα 4
Αδειάζετε τη ζύμη σε μια λεκάνη και προσθέτετε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα σταφιδάκια και ζυμώνετε τη ζύμη να ενσωματωθούν.
- Βήμα 5
Αν κολλάει πολύ στα χέρια, την πασπαλίζετε με αλεύρι και τη ζυμώνετε μέχρι που να μην κολλάει πια.
- Βήμα 6
Την πλάθετε σε μπάλα, την πιέζετε ελαφρά να γίνει λίγο επίπεδη και την κρατάτε τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Βήμα 7
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 210°C.
- Βήμα 8
Ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο (πάχους ½ εκ. περίπου) πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβετε σε μικρούς δίσκους με κουπ-πατ ή ένα ποτήρι.
- Βήμα 9
Τους απλώνετε πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητική λαδόκολλα και βάζετε πάνω στον καθένα 6-7 chocolate chips, πιέζοντάς τα ελαφρά για να κολλήσουν.
- Βήμα 10
Ψήνετε τα μπισκότα για 12 περίπου λεπτά στο φούρνο, τα ξεκολλάτε προσεχτικά και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.