16.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κρητικός ντάκος

Συστατικά

  • 4 κομμάτια Κριθαροκουλούρες
  • 3 μεγάλες, ώριμες ντομάτες
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη ή θρυμματισμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι (κόκκινο καλύτερα) ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά στραγγισμένη κάπαρη
  • 200 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1 κουταλάκι ξηρή
  • 6 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα μαύρες ελιές (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Τεμαχίζετε τη μια ντομάτα και τη χτυπάτε καλά με αλατοπίπερο στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ μέχρι να γίνει χυμός.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Απλώνετε τα παξιμάδια σε 4 πιάτα και μοιράζετε από πάνω την ντομάτα για να βραχούν και να μαλακώσουν. Ψιλοκόβετε τις υπόλοιπες 2 ντομάτες και τις βάζετε σε ένα μπολ.

  •  Βήμα 3

    Προσθέτετε τη φέτα, το κρεμμύδι, την κάπαρη, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι και τα ανακατεύετε.Μοιράζετε το μίγμα πάνω στα παξιμάδια και σκορπάτε από πάνω τις ελιές (αν θα βάλετε) και σερβίρετε τα πιάτα αμέσως (αν μείνουν θα μουλιάσουν τα παξιμάδια και θα μαλακώσουν πολύ).

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ