22.1 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

« Κ ε ν τ ρ ο α ρ ι σ τ ε ρ ά » (7ο)

«Για την πίστη του στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες και το Πολιτικό του σθένος βραβεύτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Α. Τσίπρας την Πέμπτη στο Παρίσι από τον δικηγορικό σύλλογο της πόλης του φωτός και την επιθεώρηση Politique Internationale αντίστοιχα».

- Advertisement -

 

«Εδώ ο κόσμος καίγεται και η γριά χτενίζεται!»

Χρονογράφημα από τον επαναπατριζόμενο Θεσσαλό Πολίτη Βάιο Φασούλα

Υπό τον τίτλο «Κεντροαριστερά» επιλέξαμε και εντάξαμε την βράβευση του έλληνα πρωθυπουργού κ Α. Τσίπρα στις 23-11-2017 στη Γαλλία. Και αυτό διότι δεν μπορούμε να αποδεσμεύσουμε τον κύριο Α. Τσίπρα από την «κεντροαριστερά». Είναι εκεί που… «ανοίγει ο μαλλιαρός και μπαίνει ο κορδωτός» να πάμε και να κλείσουμε το άνοιγμα, δε γίνεται, δεν είναι σωστό, δηλαδή…

Σοφέ λαέ! Όλα τα έχεις προβλέψει και προφητεύσει. Παντού η σφραγίδα σου. Μέσα από λίγες λέξεις περιγράφεις παραστάσεις της πραγματικότητας. Και πού τάχαμου δεν υπάρχεις; Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής πρωτοστατείς. Άσχετα αν κάποιοι σε θεωρούν αόρατο· ή και ανύπαρκτο όταν σαν άστραμμα και βροντή θυμίζεις… έστω και «μετά τη βροχή…», οι μεταγενέστεροι οφείλουν να προσέχουν.  Ακόμα και στη χαρά, έβαλες τη σοφία σου να δουλέψει: «Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι…» ακούγεται στην ευρωαγορά για τη βράβευση του κ. Τσίπρα, κάνοντας το νου να χορέψει! Εκεί να δεις το «Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει…» Ε ρε γλέντια! «Βοηθείστε οι στραβοί τον ανοιχτομάτη…»

Λοιπόν ας αναφερθούμε εν τάχει με τη βράβευση του κ. Τσίπρα και την «κεντροαριστερά», η οποία, είναι δημιούργημα των ΠαΣΟΚων και πρόσφατα ανασυγκροτήθηκε σε προπαρασκευαστικό εργοτάξιο ανακύκλωσης-σύνθεσης «σοσιαλιστικών» ανεμομαζωμάτων με τα εργαλεία του «Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (Σύριζα). Βέβαια, εδώ που τα λέμε, ούτε Συνασπισμός ήταν ποτέ, ούτε ριζοσπαστικός ήταν και πολύ περισσότερο ούτε αριστερός, παρά μια παγίδα στημένη από τους ψευτοαριστερούς του ΣΥΝ. Ήταν μια γκρουπούσκουλα, ένας «σύγχρονος» Δούρειος Ίππος με αριστερό κάλυμμα, με χρώματα, συνθήματα και σύμβολα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε προκειμένου να γίνει εξουσία. Και έγινε εξουσία. Με τον ίδιο τρόπο εκλέχτηκε και ο Χίτλερ με απόλυτη δημοκρατική ψηφοφορία ψηφισμένος, μάλιστα και από τους τότε σοσιαλδημοκράτες, οι δε μεταγενέστεροι σοσιαλδημοκράτες βομβάρδισαν την Γιουγκοσλαβία. Βέβαια οι πόλεμοι, όσο αφορά την Ήπειρο Ευρώπη…, (η Ευρώπη καβάλα στον ταύρο απεικονίζεται στο μετάλλιο που βραβεύτηκε ο κύριος Τσίπρας…,) διεξάγονται με άλλους τρόπους, όπως η δήμευση της Ελλάδας στους «θεσμούς» για 99 χρόνια, για τα οποία ο έλληνας πρωθυπουργός βραβεύτηκε και άλλα πολλά ψέματα και αθλιότητες μοναδικές για την «αριστερά» του Σύριζα.

Βραβεύσεις λοιπόν που προκαλούν γέλωτα όταν στολίζονται με έπεα πτερόεντα, όπως «το Ευρωπαϊκό Ιδεώδες και το Πολιτικό του σθένος», δε μας συγκινεί· η μεγαλοστομία της «ΕΕ» δεν έχει προηγούμενο πολύ δε περισσότερο όταν το βραβείο…,  «Στον ελληνικό λαό ανήκει το βραβείο αυτό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του»: Ποιον λαό εννοεί ο κ. Τσίπρας, αυτό δεν μας το εξηγεί. Αλλά εμείς το εκλαμβάνουμε σαν «κεντροαριστερό» δούλεμα από την πλευρά του όσο και από τους ευρωπαίους, που έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους.

«Κεντροαριστερά» λοιπόν και άγιος ο θεός με μια άλλη βράβευση με το βραβείο «Κβαντρίγκα 2010» που απονεμήθηκε στον τότε πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου σε λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής στο κέντρο του Βερολίνου. Ο κ. Παπανδρέου πήρε το βραβείο, «Δύναμη για Αλήθεια» από τον διοικητή της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν, ο οποίος στην προσφώνησή του μίλησε με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια για τον πρωθυπουργό, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, της οποίας είχε ξεκινήσει η κατηφόρα. Ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε το βραβείο «για λογαριασμό όλων των Ελλήνων», όπως είχε πει στην ομιλία του…

Πολίτες, βάλετε κι εσείς καμιά παροιμία ή κάτι άλλο…

«Τούτοι είναι, ταύτα είναι, των πραγμάτων η ροή

συνυπεύθυνοι πολίτες που δεν έχουν ακοή

ν’ αφουγκράζονται τα πάθια, να θωρούν τους οιωνούς

κι αυτούς που δείχνει η φύση, που εσύ τους παρακούς,

κι ολόκληρη την τάξη που μας έχει υποτάξει

μέσ’ απ’ την προπαγάνδα τη ζωή έχουν αλλάξει

κι ο νους μας σαν το γύψο όπου να ’ναι θα ’χει πήξει.

Ξύπνα κόσμε, ξεσηκώσου, κάν’ την τάξη να βογκήξει…»

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ