10.3 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΛΑΔΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

Συστατικά
Καλαμποκελαιο – 380 ml
Ζαχαρη – 270 γρ.
Φυσικο χυμο πορτοκαλιου – 300 ml
Ξυσμα πορτοκαλιου – 1 τεμ.
Κανελα τριμμενη – 2 κ.γλυκου
Γαρυφαλλο τριμμενο – 1/2 κ.γλυκου
Κονιακ – 80 ml
Αλευρι για ολες τις χρησεις κοσκινισμενο – 1 κιλο
Σουσαμι για πασπαλισμα
Μαγειρικη Σοδα – 1/2 κ.γλυκου
Εκτέλεση
Σε λεκανη βαζουμε το καλαμποκελαιο την ζαχαρη τον χυμο πορτοκαλιου οπου εχουμε διαλυσει μεσα σε αυτον την σοδα μαγειρικης και ανακατευουμε με τον αβγοδαρτη.

- Advertisement -

Κατοπιν προσθετουμε το ξυσμα πορτοκαλιου,κανελα γαρυφαλλο,κονιακ και ανακατευουμε πολυ καλα και παλι.

Τελος προσθετουμε το κοσκινισμενο αλευρι λιγο λιγο και ζυμωνουμε ελαφρα να ενσωματωθει με τα υπολοιπα υλικα.

Δεν ζυμωνουμε πολυ για να μην αποβαλει η ζυμη το λαδι.

Κοβουμε λιγη λιγη ζυμη σαν ενα καρυδι περιπου σε μεγεθος,και πλαθουμε διαφορα σχεδια.

Τα αραδιαζουμε σε λαμαρινες του φουρνου μας οπου εχουμε στρωσει αντικολλητικη λαδοκολλα,τα πασπαλιζουμε με σουσαμι και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στον αερα για 20 λεπτα.

syntagestisgogos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ