17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Λεωφορείο χωρίς οδηγό παρουσιάζεται στα Τρίκαλα

Τη Δευτέρα 05/05/14 στο ξενοδοχείο Electra Palace (Νικοδήμου 18-20, Πλάκα, Αθήνα), η Ελληνική Προεδρία της Ε.Ε., το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τρικκαίων και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ) του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, διοργανώνουν πανευρωπαϊκή συνάντηση στελεχών των Ευρωπαϊκών Υπουργείων Μεταφορών με στόχο την διερεύνηση των νομοθετικών δυνατοτήτων κυκλοφορίας αυτοματοποιημένων οχημάτων μέσων μαζικής μεταφοράς – ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ – σε αστικό περιβάλλον.
Την ημερίδα, που οργανώνεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CityMobil2 (http://www.citymobil2.eu) θα προλογίσει ο Υφυπουργός Μεταφορών κος Μ. Παπαδόπουλος. Το έργο CityMobil2 επικεντρώνεται στην προώθηση των απαιτούμενων νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων που θα επιτρέψουν την μελλοντική κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.
Η τεχνική συζήτηση θα συντονιστεί από τον Δρ. A. Alessandrini (Sapienza University of Rome), τον Δρ. Ά. Αμδίτη (ΕΠΙΣΕΥ) και τον κ. Ο. Ράπτη (e-Trikala Α.Ε.). Ήδη από τις χώρες μέλη της ΕΕ η Ελλάδα, η Ιταλία, η Φιλανδία, η Ισπανία και η Γαλλία συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή του έργου CityMobil2 και θα είναι οι πρώτες που θα επιτρέψουν μέσα από τις πόλεις εκπροσώπους τους, Τρίκαλα, Μιλάνο, Leon, La Rochelle, και Vantaa αντίστοιχα την κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων πιλοτικά στους δρόμους τους. Η συζήτηση θα είναι φυσικά ανοικτή σε όλους τους εκπρόσωπους Ευρωπαϊκών Υπουργείων που θα μετέχουν στη συνάντηση.
Η πρωτοβουλία του Υπουργείου και της Ελληνικής Προεδρίας αποτελεί ουσιαστική αρωγή σε θέματα που άπτονται παγκόσμιας καινοτομίας σε θέματα ευφυών συστημάτων μεταφορών και έρχεται στη συνέχεια σειράς παρόμοιων πρωτοβουλιών (π.χ. eCall). Τα συμπεράσματα της ημερίδας θα ανακοινωθούν στην Ευρωπαϊκή Συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. στο Ζάππειο Μέγαρο την Πέμπτη 08/05/14.
Το Υπουργείο υποστηρίζεται ενεργά σε αυτή την προσπάθεια του από το Δήμο Τρικκαίων (μέσω της e-Trikala Α.Ε.) ο οποίος μετέχει ενεργά σε σειρά έργων και πρωτοβουλιών σε θέματα Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS) και από το ΕΠΙΣΕΥ ένα από τα σημαντικότερα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Ινστιτούτα σε θέματα Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS) με παρουσία στις σημαντικότερες σχετικές πρωτοβουλίες και πρωτοπόρο στην έρευνα σχετικά με συστήματα αυτοματοποίησης οχημάτων και μεταφορικών συστημάτων γενικά.
Η παρουσία σας και η ανάδειξη του θέματος από τα μέσα σας, θα μεγιστοποιήσει την Ελληνική πρωτοβουλία για την ύψιστη αυτή καινοτόμα δράση, στην οποία πρωτοστατούν το Ελληνικό Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και οι Έλληνες εταίροι του έργου (e-Trikala A.E., ΕΠΙΣΕΥ).
Σας επισυνάπτουμε την ατζέντα της ημερίδας καθώς και αρχεία σχετικά με το θέμα, και σας ανακοινώνουμε ότι δηλώσεις, ερωτήσεις και απαντήσεις θα δοθούν στην διάρκεια των εγγραφών και του γεύματος ( 11:30 – 13:00 ).
Επιπλέον πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα CityMobil2 θα βρείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα της e-Trikala A.E.: http://e-trikala.gr/citymobil2.
Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε στην Ημερίδα, παρακαλούμε όπως εγγραφείτε στο ακόλουθο link: https://eu-legal-framework-automation.evenbrite.com.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ