Μια εναλλακτική συνταγή της γαλατόπιτας αλλά το ίδιο νόστιμη! Φτιάξτε την και η γεύση της θα σας ξετρελάνει!
Υλικά
2 αυγά + 1 κρόκος
1 κούπα ζάχαρη + 1/2 κούπα + 2 κουτ. σούπας
1 λίτρο γάλα + 2 κουτ. σούπας
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
4 κουτ. σούπας βούτυρο + λίγο, λιωμένο, για άλειμμα
4 φύλλα κρούστας
2 – 3 κουτ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
– Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 αυγά με τη 1 κούπα ζάχαρη. Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν αφρός (5 λεπτά). Βάζουμε το 1 λίτρο γάλα σε μια κατσαρόλα.
– Ρίχνουμε τη 1/2 κούπα ζάχαρη. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
– Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, ρίχνουμε σαν βροχή το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε το μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε τις 4 κουταλιές βούτυρο ανακατεύοντας καλά.
– Ξεδιπλώνουμε τα φύλλα κρούστας πάνω στον πάγκο. Αλείφουμε το πρώτο με ελάχιστο λιωμένο βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
– Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, επίσης βουτυρωμένο. Επαναλαμβάνουμε με τα άλλα δύο φύλλα.
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
– Κόβουμε τα φύλλα με ένα μικρό στρογγυλό τσέρκι. Βάζουμε τους τετραπλούς δίσκους σε αντικολλητικές θήκες για μάφινς. Γεμίζουμε με την κρέμα. Χτυπάμε με ένα πιρούνι τον κρόκο με τις 2 κουταλιές γάλα. Αλείφουμε την επιφάνεια των γλυκών. Πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές ζάχαρη.
– Ψήνουμε τις γαλατόπιτες για περίπου 30 λεπτά. Τις αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν προτού ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!