13.9 C
Trikala
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μάθετε τι μπορεί να κάνει το παντζάρι στο δέρμα και στα μαλλιά σας!

To παντζάρι δεν έχει θέση μόνο στο τραπέζι μας αλλά και στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών μας! Αν αυτό σας ακούγεται περίεργο, διαβάστε τις “εναλλακτικές» χρήσεις του κόκκινου λαχανικού και θα εκπλαγείτε!

- Advertisement -

Τι μπορεί να κάνει το παντζάρι για την υγεία του δέρματός σας

Τα παντζάρια έχουν αντιοξειδωτικά τα οποία είναι πολύτιμα στην προστασία από τους μηχανισμούς γήρανσης του δέρματος καθώς εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και προλαμβάνουν τις λεπτές ρυτίδες και τις πρώτες γραμμές στο πρόσωπο. Το λυκοπένιο που βρίσκεται μέσα στο χυμό του παντζαριού βοηθάει το δέρμα να διατηρεί την ελαστικότητα του αλλά και βοηθάει στην αντηλιακή προστασία του δέρματος.

Μια εύκολη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι είναι η εξής: Αναμείξτε 1 κουταλιά της σούπας χυμό καρότου με 1 κουταλιά της σούπας χυμό παντζάρι και απλά απλώστε στο πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι. Περιμένετε περίπου 10 λεπτά και μετά ξεβγάλετε με αρκετό νερό.

Τι μπορεί να κάνει το παντζάρι για τα μαλλιά σας

Οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες, το κάλιο, ο φώσφορος, το ασβέστιο και η βιταμίνη Β και C θα δώσουν ώθηση στον οργανισμό σας και ταυτόχρονα θα κάνουν τα μαλλιά σας υγιή, δυνατά και λαμπερά.

Ο χυμός του παντζαριού μπορεί να μειώσει την ξηροδερμία ενώ οι ενζυματικές του ιδιότητες καταστρέφουν τα νεκρά κύτταρα και τις ξηρές συνθήκες του τριχωτού της κεφαλής. Αν το δέρμα σας είναι λιπαρό και αισθάνεστε τα μαλλιά σας βαριά , ακόμα και μετά το λούσιμο, ο χυμός μπορεί να σας ανακουφίσει από την φαγούρα που συνοδεύει την πιτυρίδα και το λιπαρό δέρμα της κεφαλής.

Επίσης ο χυμός των παντζαριών μπορεί να αναμιχθεί με φυσική χέννα και έτσι να χαρίσετε στα μαλλιά σας καστανοκόκκινες αποχρώσεις, χωρίς την χρήση χημικών βαφών.

http://www.therapies.gr/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/263-%CE%BC%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF-%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AD%CF%81%CE%BC%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%B1%CF%82

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ