Υλικά για 2 άτομα
- 250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
- 250 γρ. κα
- λαμάρια κομμένα σε ροδέλες και ζεματισμένα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 250 γρ. φρέσκια ντομάτα (χυμός)
- 1 κ. καφέ πελτέ
- 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί.
- Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ.
- Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα καλαμάρια. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα.
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σουρώνουμε και σε ένα χαμηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα δένουμε με τη σάλτσα.
Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
- Advertisement -
πηγη:http://www.newsbeast.gr