24.9 C
Trikala
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Μακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας και καλαμάρια

Υλικά για 2 άτομα

  • 250 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι
  • 250 γρ. κα
  • λαμάρια κομμένα σε ροδέλες και ζεματισμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 250 γρ. φρέσκια ντομάτα (χυμός)
  • 1 κ. καφέ πελτέ
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, αφήνουμε λίγο να σοταριστεί και σβήνουμε με το κρασί.
  2. Περιμένουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και τον πελτέ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος προσθέτουμε τα καλαμάρια. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα.
  4. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια al dente, σουρώνουμε και σε ένα χαμηλό τηγάνι σε μέτρια φωτιά τα δένουμε με τη σάλτσα.

Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι

- Advertisement -

πηγη:http://www.newsbeast.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ