22.1 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μακαρονάκι κοφτό με χταπόδι

ΥΛΙΚΑ

- Advertisement -

500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
1-1½ κιλό χταπόδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομ.
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομ.
1 κονσέρβα ντομάτας ψιλοκομ.
2 κ.σ. πελτέ
1 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κρασί λευκό
2-3 φύλλα δάφνης
1½ lt νερό χλιαρό
αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένετε το χταπόδι και το βάζετε σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία για 40΄-50΄ να βγάλει τα υγρά του. Το αφαιρείται και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέστε το χταπόδι και ανακατέψτε για 2΄-3΄, μέχρι να σοταριστεί. Σβήνετε με το κρασί, ρίχνετε την δάφνη, το πιπέρι και την ντομάτα, τον πελτέ ανακατεύετε και ρίχνετε τα υγρά του χταποδιού. Αφήνετε να πάρει το φαγητό μία-δύο βράσεις και ρίχνετε το χλιαρό νερό. Χαμηλώνετε την θερμοκρασία και αφήνετε για 40΄ να βράσει. Προσθέτετε το ζυμαρικό και αν χρειάζεται μία κούπα ζεστό νερό. Ανακατεύετε και βράζετε για 12΄-15΄ ακόμη. Αλατίζετε, βράζετε για 1΄-2΄ και σβήνετε το φαγητό. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο πιπέρι.

gastrotourismos.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ