Συστατικά
- 12 μέτρια/μεγάλα άσπρα φρέσκα μανιτάρια
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
- 1 κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλάκι ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι
- 1 ½ κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός + επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)
- ¼ -½ κοφτό κουταλάκι μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
- 3 κομμάτια λιαστές ντομάτες από βαζάκι, πολύ ψιλοκομμένες
- 1 φλ. (250 γρ.) φρέσκια ανάλατη αναρή, καλά λιωμένη (καλύτερα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ)
- 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Βήματα
- Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.
- Advertisement - - Βήμα 2
Αφαιρείτε τα κοτσανάκια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε.
- Βήμα 3
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα τους ψιλοκομμένους μίσχους των μανιταριών με το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βήμα 4
Προσθέτετε το θυμάρι και το μπούκοβο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1λεπτό.
- Βήμα 5
Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Βήμα 6
Ύστερα, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες, την αναρή και αλατοπιπερώνετε το μίγμα.
- Βήμα 7
Λαδώνετε ελαφρά το ταψί του φούρνου και βάζετε πάνω τα μανιτάρια, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
- Βήμα 8
Τα αλείφετε και αυτά ελαφρά με λάδι και μοιράζετε μέσα τη γέμιση.
- Βήμα 9
Πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με την τριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνετε για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχετε αν ψήθηκαν με ένα μαχαιράκι) και να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.
- Βήμα 10
Τα σερβίρετε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα, αν θέλετε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.