23.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μανιτάρια γεμιστά με αναρή

Συστατικά

  • 12 μέτρια/μεγάλα άσπρα φρέσκα μανιτάρια
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο + επιπλέον για άλειμμα
  • 1 κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι ξεφυλλισμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 ½ κουταλιά ψιλοκομμένος μαϊντανός + επιπλέον για πασπάλισμα (προαιρετικά)
  • ¼ -½ κοφτό κουταλάκι μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
  • 3 κομμάτια λιαστές ντομάτες από βαζάκι, πολύ ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. (250 γρ.) φρέσκια ανάλατη αναρή, καλά λιωμένη (καλύτερα στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ)
  • 3 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι, πιπέρι

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Αφαιρείτε τα κοτσανάκια των μανιταριών και τα ψιλοκόβετε.

  •  Βήμα 3

    Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα βαρύ τηγάνι και σοτάρετε μέσα τους ψιλοκομμένους μίσχους των μανιταριών με το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν.

  •  Βήμα 4

    Προσθέτετε το θυμάρι και το μπούκοβο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1λεπτό.

  •  Βήμα 5

    Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, αδειάζετε το μίγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.

  •  Βήμα 6

    Ύστερα, ανακατεύετε μέσα το μαϊντανό, τις λιαστές ντομάτες, την αναρή και αλατοπιπερώνετε το μίγμα.

  •  Βήμα 7

    Λαδώνετε ελαφρά το ταψί του φούρνου και βάζετε πάνω τα μανιτάρια, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

  •  Βήμα 8

    Τα αλείφετε και αυτά ελαφρά με λάδι και μοιράζετε μέσα τη γέμιση.

  •  Βήμα 9

    Πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με την τριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνετε για 20-25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν (ελέγχετε αν ψήθηκαν με ένα μαχαιράκι) και να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.

  •  Βήμα 10

    Τα σερβίρετε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα, αν θέλετε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ