19 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μανιτάρια ψητά µε θυµάρι, σκόρδο και βαλσαµικό

Συστατικά
500 γρ. µικρά µανιταράκια (τα µεγαλύτερα τα κόβετε στα δυο),
3 κουταλιές ελαιόλαδο,
1-2 σκελίδες σκόρδο τριµµένες,
1 γεµάτη κουταλιά ξεφυλλισµένο θυµάρι,
1 ½ κουταλιά βαλσαµικό ξίδι,
λίγο ψιλοκοµµένο µαϊντανό για πασπάλισµα (προαιρετικά),
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Βήμα 1
Προθερµαίνετε το φούρνο στους 200°C και ντύνετε το ταψί του φούρνου µε αλουµινόχαρτο.

- Advertisement -

Βήμα 2
Βάζετε τα µανιταράκια σε ένα µπολ, προσθέτετε 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύετε να πιάσουν καλά παντού.

Βήμα 3
Τα αδειάζετε πάνω στο ταψί και τα στρώνετε έτσι που να µη βρίσκονται κολλητά το ένα στο άλλο (όσο γίνεται).

Βήμα 4
Τα ψήνετε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Βήμα 5
Βγάζετε από το φούρνο το ταψί και αν έχουν κατεβάσει υγρά, τα στραγγίζετε.

Βήμα 6
Ανακατεύετε στο ίδιο µπολ που είχατε βάλει πριν τα µανιτάρια την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο µε το βαλσαµικό, το θυµάρι και το σκόρδο, µεταφέρετε µέσα τα µανιτάρια (µε τρυπητή κουτάλα π.χ.) και τα ανακατεύετε ή τα τινάζετε, για να πιάσουν µίγµα παντού.

Βήμα 7
Τα επιστρέφετε στο ταψί και τα στρώνετε όπως πριν.

Βήμα 8
Ψήνετε τα µανιτάρια στο φούρνο για άλλα 15 περίπου λεπτά, µέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρετε ζεστά, πασπαλίζοντάς τα, αν θέλετε, µε µαϊντανό.

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ