25.2 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μεθυστικό και αρωματικό λικέρ ρόδι όπως παλιά… αλλά εύκολα!

Υλικά

- Advertisement -

1½ ποτήρι μεγάλο του νερού σπόρους ροδιού (περίπου 3 – 4 κόκκινα ρόδια)
½ ποτήρι μεγάλο του νερού καλό τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο)
½ ποτήρι μεγάλο του νερού καλό κονιάκ
1 ποτήρι μεγάλο του νερού ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
2 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τα σποράκια από τα ρόδια και το χυμό που ίσως έχουν βγάλει, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τα δύο γαρίφαλα.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε να πάρουν βράση.Μόλις το μίγμα κοχλάσει αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά για 2-3 λεπτά ακόμα.

Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε καλά αλλά δεν αποσύρουμε την κατσαρόλα για μισή περίπου ώρα. Όταν κρυώσει εντελώς, σκεπάζουμε με το καπάκι και την αφήνουμε σκεπασμένη για ένα 24ώρο.

Την επόμενη μέρα, περνάμε το μίγμα από ένα σουρωτήρι στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λεπτό ύφασμα (τουλπάνι) διπλωμένο στα δύο.

 

Τόσο εύκολα και απλά το λικέρ ρόδι είναι έτοιμο! Αυτό το γλυκό λικέρ είναι ιδανικό για να φτιάξετε εκατοντάδες δροσιστικά κοκτέηλ και ποτά. Για την σωστή φύλαξη του χρησιμοποιούμε πάντα καλά αποστειρωμένα μπουκάλια.

Στην υγειά σας!

mediamagazine.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ