12.2 C
Trikala
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Μικρά κλαµπ-σάντουιτς

Συστατικά

  • 12 µεγάλες φέτες ψωµί φόρµας (sliced),
  • 4 φέτες καπνιστό σολοµό,
  • 4 φέτες ζαµπόν γαλοπούλας,
  • 3 αβγά σφικτά σε λεπτές ροδέλες,
  • 6-8 τρυφερά φύλλα µαρουλιού, τεµαχισµένα,
  • 8 φέτες τυρί για τοστ (gouda ή cheddar),
  • 1 βαζάκι µαγιονέζα,
  • Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Ψήνετε πολύ ελαφρά στο γκριλ τις φέτες του ψωµιού και τις αλείφετε όλες γενναιόδωρα, από τη µια πλευρά, µε µαγιονέζα.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Απλώνετε πάνω σε 4 φέτες (στην πλευρά µε τη µαγιονέζα) µαρούλι, από 1 φέτα ζαµπόν, από πάνω ροδέλες αβγού και τις σκεπάζετε µε άλλες 4 φέτες ψωµιού, η αλειµµένη πλευρά προς τα κάτω.

  •  Βήμα 3

    Αλείφετε και την πάνω πλευρά του ψωµιού µε µαγιονέζα και τοποθετείτε πάνω από 1 φέτα τυρί και µια φέτα καπνιστού σολοµού (την τεµαχίζετε για καλύψει όλο το τυρί).

  •  Βήμα 4

    Τέλος, σκεπάζετε το σολοµό µε τις υπόλοιπες φέτες ψωµιού (η αλειµµένη πλευρά προς τα κάτω).

  •  Βήμα 5

    Πιέζετε κάθε σάντουιτς µε την παλάµη σας για να κλείσει καλά και καρφώνετε 4 οδοντογλυφίδες στο µέσο κάθε πλευράς του για να ευκολύνετε το κόψιµο.

  •  Βήμα 6

    Τα κόβετε στα τέσσερα διαγώνια και τα βάζετε σε χάρτινες θήκες (για µικρά κέικ ανοιγµένες).

  •  Βήμα 7

    Τα κρατάτε σκεπασµένα µε πετσέτα µέχρι το σερβίρισµα.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ