Συστατικά
- 12 µεγάλες φέτες ψωµί φόρµας (sliced),
- 4 φέτες καπνιστό σολοµό,
- 4 φέτες ζαµπόν γαλοπούλας,
- 3 αβγά σφικτά σε λεπτές ροδέλες,
- 6-8 τρυφερά φύλλα µαρουλιού, τεµαχισµένα,
- 8 φέτες τυρί για τοστ (gouda ή cheddar),
- 1 βαζάκι µαγιονέζα,
- Αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Ψήνετε πολύ ελαφρά στο γκριλ τις φέτες του ψωµιού και τις αλείφετε όλες γενναιόδωρα, από τη µια πλευρά, µε µαγιονέζα.
- Advertisement - - Βήμα 2
Απλώνετε πάνω σε 4 φέτες (στην πλευρά µε τη µαγιονέζα) µαρούλι, από 1 φέτα ζαµπόν, από πάνω ροδέλες αβγού και τις σκεπάζετε µε άλλες 4 φέτες ψωµιού, η αλειµµένη πλευρά προς τα κάτω.
- Βήμα 3
Αλείφετε και την πάνω πλευρά του ψωµιού µε µαγιονέζα και τοποθετείτε πάνω από 1 φέτα τυρί και µια φέτα καπνιστού σολοµού (την τεµαχίζετε για καλύψει όλο το τυρί).
- Βήμα 4
Τέλος, σκεπάζετε το σολοµό µε τις υπόλοιπες φέτες ψωµιού (η αλειµµένη πλευρά προς τα κάτω).
- Βήμα 5
Πιέζετε κάθε σάντουιτς µε την παλάµη σας για να κλείσει καλά και καρφώνετε 4 οδοντογλυφίδες στο µέσο κάθε πλευράς του για να ευκολύνετε το κόψιµο.
- Βήμα 6
Τα κόβετε στα τέσσερα διαγώνια και τα βάζετε σε χάρτινες θήκες (για µικρά κέικ ανοιγµένες).
- Βήμα 7
Τα κρατάτε σκεπασµένα µε πετσέτα µέχρι το σερβίρισµα.