11.7 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μοσχάρι BOURGUIGNON

ΥΛΙΚΑ

- Advertisement -
  • 1 κιλό μοσχάρι σε μικρές μερίδες
  • 150 γρ. μπέικον σε κύβους
  • ½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • ½ κιλό φρέσκα μικρά μανιτάρια
  • 3 καρότα σε ροδέλες
  • 3 φλ. ζωμό κρέατος
  • 1-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί
  • ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • λίγο αλεύρι
  • 1 μπουκέ γκαρνί
  • αλάτι – πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε το κρέας και το σοτάρετε στο ελαιόλαδο (ή το βούτυρο) να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό και το μπουκέ γκαρνί και αφήνετεσκεπασμένο να σιγοβράσει. Παράλληλα σοτάρετε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι. Το αφαιρείτε και στο λίπος που έχει αφήσει σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα καρότα (κάθε φορά πουαλλάζετε λαχανικά θα προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο). Προσθέστε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια και τα καρότα, να βράσουν μαζί με το κρέας. Όταν μισοβράσουν προσθέστε τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος και όταν το κρέας είναι έτοιμο – προσθέστε το μπέικον και τα μανιτάρια και αφήστε να πάρει μία βράση μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Αφαιρείτε το μπουκέ γκαρνί.

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ