26.6 C
Trikala
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μπαγκέτα με αβγό και μπέικον

Συστατικά
1 μπαγκέτα,
6 αβγά,
3 λωρίδες μπέικον κομμένα σε μικρά τετραγωνάκια,
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
½ φλ. νερό,
αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

- Advertisement -

Βήμα 2
Κόβετε τη μπαγκέτα κατά μήκος σε κομμάτια 6 εκ. Κόβετε συνολικά 6 κομμάτια. Αν είναι πιο μεγάλη η μπαγκέτα θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα αβγά. Αφαιρείτε την ψίχα από τα κομμάτια της μπαγκέτας, αφήνοντας λίγο στο κάτω μέρος για να μη χυθεί το αβγό.

Βήμα 3
Βάζετε τα κομμάτια της μπαγκέτας σε ένα βαθύ ταψί και σπάζετε σε κάθε ένα κομμάτι από ένα αβγό. Βάζετε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε στο ταψί μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.

Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Αν δεν τα θέλετε μελάτα τα βγάζετε από το φούρνο, βάζετε στο καθένα από μια κουταλιά νερό και ψήνετε ακόμα 10 λεπτά. Παράλληλα, ρίχνετε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το μπέικον.

Βήμα 5
Βγάζετε τα αβγά από το φούρνο και ρίχνετε πάνω από το κάθε ένα λίγο μπέικον.

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ