14.6 C
Trikala
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Μπακαλιάρος με κρούστα πατάτας και σκόρδου

Υλικά
Μπακαλιάρος 3 φιλέτα ξαλμυρισμένα
Πατάτες 1 κιλό
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Γάλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Σκόρδο 3 σκελίδες πολτοποιημένες
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μαϊντανό 3 κλωνάρια ψιλοκομμένο

- Advertisement -

Οδηγίες
Πλένουμε τον μπακαλιάρο, τον βάζουμε να σουρώσει, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κύβους και τις βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε να γίνουν πουρές. Στην συνέχεια στον πουρέ προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε σε ένα ταψί τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα αλείφουμε με το ηλιέλαιο και με το πολτοποιημένο σκόρδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα καλύπτουμε με τον πουρέ που έχουμε φτιάξει. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα φιλέτα. Μετά το βάζουμε στο γκριλ για να ροδοκοκκινίσει για 5 λεπτά. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και πασπαλίζουμε τα φιλέτα. Σερβίρεται ζεστό.

chefoulis.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ