18.2 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μπακαλιαροκροκέτες

Υλικά συνταγής
400 γρ. μπακαλιάρος βρασμένος και κομματιασμένος
1 φιλέτο πέστροφα καπνιστή κομματιασμένο ή 80 γρ. τόνο πολύ καλά στραγγισμένο
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
1 σκόρδο ψιλοκομμένο κουταλάκι του γλυκού
2 αυγά χτυπημένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
αλάτι, πιπερι

- Advertisement -

Εκτέλεση συνταγής
Ανακατεύετε τον μπακαλιάρο με την πέστροφα ή τον τόνο, τα κρεμμύδια, τις λιωμένες πατάτες, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα αυγά, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι.

Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε δέκα-δώδεκα κροκέτες. Τις περνάτε από τριμμένη φρυγανιά. Τις αφήνετε στο ψυγείο να κρυώσουν κάπως.

Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.

icookgreek.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ