27.3 C
Trikala
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Μπατζίνα: υπέροχη παραδοσιακή συνταγή από τη Θεσσαλία

Τι χρειαζόμαστε:
600 γρ. αλεύρι
1 κολοκύθι μεγάλο
200 γρ. τυρί φέτα
1 ποτήρι λάδι (κρασιού)
1 ποτήρι γάλα (κρασιού)
1 κουταλάκι μπέικεν
Βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

- Advertisement -

Πώς το κάνουμε:

Ξύνουμε το κολοκύθι και το στύβουμε για να φύγουν τα υγρά, κατόπιν ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει ένας ομοιογενές χυλός, και ρίχνουμε το μείγμα αυτό σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (ανάλογα με τον φούρνο).
Σημ.: Το πάχος της πίτας πρέπει να είναι εξαιρετικά λεπτό περίπου όπως το ζυμάρι της πίτσας

πηγη:http://igastronomie.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ