17.8 C
Trikala
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Μπισκότα με καρυδόψιχα

Συστατικά

  • ¾ φλ. (170 γρ.) βούτυρο (όχι ανάλατο),
  • ½ φλ. ζάχαρη,
  • ½ φλ. (πατικωμένη) καστανή ζάχαρη,
  • ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα,
  • 2 αβγά,
  • 1 πρέζα αλάτι,
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή 1 γεμάτο κουταλάκι βανίλια σε σκόνη,
  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη (όχι αλεσμένη) καρυδόψιχα.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο για ½ λεπτό και προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ύστερα προσθέτετε μέσα ένα-ένα τα αβγά και τη βανίλια.

  •  Βήμα 3

    Χτυπάτε μέσα τμηματικά όσο μπορείτε από το αλεύρι και ύστερα, ανακατεύετε μέσα το υπόλοιπο με κουτάλι, μαζί με την καρυδόψιχα.

  •  Βήμα 4

    Μοιράζετε τη ζύμη στα δυο και την πλάθετε σε δυο κυλίνδρους μήκους 20 εκατοστών.

  •  Βήμα 5

    Τους τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και τους κρατάτε στο ψυγείο για 4-12 ώρες.

  •  Βήμα 6

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

  •  Βήμα 7

    Κόβετε ροδέλες από τη ζύμη πάχους ½ περίπου εκ. και τις απλώνετε, πολύ αραιά, πάνω σε αβουτύρωτα ταψιά. Ψήνετε τα μπισκότα για 6-8 λεπτά, μέχρι οι άκρες τους να ροδίσουν ελαφρά.

  •  Βήμα 8

    Τα βγάζετε και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.

  •  Βήμα 9

    Γίνονται περίπου 60.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ