Συστατικά
- ¾ φλ. (170 γρ.) βούτυρο (όχι ανάλατο),
- ½ φλ. ζάχαρη,
- ½ φλ. (πατικωμένη) καστανή ζάχαρη,
- ¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα,
- 2 αβγά,
- 1 πρέζα αλάτι,
- 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή 1 γεμάτο κουταλάκι βανίλια σε σκόνη,
- 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 1 φλ. ψιλοκομμένη (όχι αλεσμένη) καρυδόψιχα.
Βήματα
- Βήμα 1
Χτυπάτε με το μίξερ το βούτυρο για ½ λεπτό και προσθέτετε την καστανή ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι.
- Advertisement - - Βήμα 2
Συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθεί το μίγμα και ύστερα προσθέτετε μέσα ένα-ένα τα αβγά και τη βανίλια.
- Βήμα 3
Χτυπάτε μέσα τμηματικά όσο μπορείτε από το αλεύρι και ύστερα, ανακατεύετε μέσα το υπόλοιπο με κουτάλι, μαζί με την καρυδόψιχα.
- Βήμα 4
Μοιράζετε τη ζύμη στα δυο και την πλάθετε σε δυο κυλίνδρους μήκους 20 εκατοστών.
- Βήμα 5
Τους τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη και τους κρατάτε στο ψυγείο για 4-12 ώρες.
- Βήμα 6
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
- Βήμα 7
Κόβετε ροδέλες από τη ζύμη πάχους ½ περίπου εκ. και τις απλώνετε, πολύ αραιά, πάνω σε αβουτύρωτα ταψιά. Ψήνετε τα μπισκότα για 6-8 λεπτά, μέχρι οι άκρες τους να ροδίσουν ελαφρά.
- Βήμα 8
Τα βγάζετε και τα κρυώνετε πάνω σε σχάρα.
- Βήμα 9
Γίνονται περίπου 60.