17.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπισκότα «παστίτσια» με καρύδι

Συστατικά

  • 2 φλ. καρυδόψιχα μισά καρύδια,
  • 1 φλ. ζάχαρη,
  • 2 ασπράδια μεγάλων αβγών + 1 επιπλέον ασπράδι (αν χρειαστεί),
  • 1 πρέζα αλάτι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Χτυπάτε στο μπλέντερ ή το πολυμίξερ την καρυδόψιχα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ψιλό, ομοιογενές μίγμα.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ετοιμάζετε ένα μπεν μαρί (με ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από μια μικρή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του να αγγίζει στο νερό) και βάζετε μέσα το μίγμα μαζί με τα ασπράδια.

  •  Βήμα 3

    Τα ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να ζεσταθεί το μίγμα και να λιώσει η ζάχαρη.

  •  Βήμα 4

    Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

  •  Βήμα 5

    Ντύνετε το ταψί του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C.

  •  Βήμα 6

    Για να φτιάξετε τα μπισκότα «παστίτσια» είτε βάζετε το μίγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με απλή μεγάλη μύτη, είτε παίρνετε μίγμα με ένα κουτάλι και βγάζετε αραιά πάνω στη λαδόκολλα μικρά βουναλάκια, διαμέτρου 5 εκ. περίπου.

  •  Βήμα 7

    Το μίγμα πρέπει να μην είναι πολύ σφικτό. Αν χρειαστεί, ανακατεύετε μέσα λίγο ακόμα ασπράδι ελαφρά χτυπημένο.

  •  Βήμα 8

    Ψήνετε τα μπισκότα «παστίτσια» για 12-15 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και η επιφάνειά τους να κάνει μικρά σκασίματα.

  •  Βήμα 9

    Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο ταψί.

  •  Βήμα 10

    Αν δεν ξεκολλούν εύκολα από την αντικολλητική λαδόκολλα, τη βάζετε πάνω σε υγρή επιφάνεια (πάνω στον πάγκο της κουζίνας που υγραίνετε με κρύο νερό). Τα κρατάτε κλεισμένα σε κλειστό κουτί.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ