Συστατικά
- 600 γρ. κιμά γαλοπούλας,
- 4 κουταλιές γαλέτα (φρυγανιά)
- 2 κουταλιές γάλα,
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη,
- 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη,
- 1 αβγό,
- 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο,
- ½ κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά),
- ½ κουταλάκι πάπρικα,
- 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
- 1 κουταλιά ξίδι,
- 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ,
- 4 μικρά φύλλα μαρουλιού,
- κέτσαπ και μαγιονέζα (προαιρετικά),
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνετε τον κιμά πάρα πολύ καλά.
- Advertisement - - Βήμα 2
Αν είναι σφικτό το μίγμα προσθέτετε ακόμα λίγο γάλα, ενώ αν δεν πλάθεται βάζετε λίγη γαλέτα.
- Βήμα 3
Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.
- Βήμα 4
Πλάθετε τον κιμά σε 4 μεγάλα μπιφτέκια ή σε 8 πιο μικρά και ψήνετε σε αντικολλητική σχάρα για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Βήμα 5
Μοιράζετε τα ψωμάκια στη μέση και απλώνετε αν σας αρέσει λίγη κέτσαπ ή μαγιονέζα.
- Βήμα 6
Βάζετε από πάνω ένα φύλλο μαρουλιού και ένα μπιφτέκι.
- Βήμα 7
Αν θέλετε κλείνετε το ψωμάκι.
- Βήμα 8
Σερβίρετε με μπόλικη πράσινη σαλάτα ή πατατούλες «τηγανητές» φούρνου.