23.2 C
Trikala
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Μπιφτέκια γαλοπούλας

Συστατικά

  • 600 γρ. κιμά γαλοπούλας,
  • 4 κουταλιές γαλέτα (φρυγανιά)
  • 2 κουταλιές γάλα,
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στη λεπτή μεριά του τρίφτη,
  • 1 ώριμη ντομάτα τριμμένη,
  • 1 αβγό,
  • 3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο,
  • ½ κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά),
  • ½ κουταλάκι πάπρικα,
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά ξίδι,
  • 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ,
  • 4 μικρά φύλλα μαρουλιού,
  • κέτσαπ και μαγιονέζα (προαιρετικά),
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνετε τον κιμά πάρα πολύ καλά.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Αν είναι σφικτό το μίγμα προσθέτετε ακόμα λίγο γάλα, ενώ αν δεν πλάθεται βάζετε λίγη γαλέτα.

  •  Βήμα 3

    Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ.

  •  Βήμα 4

    Πλάθετε τον κιμά σε 4 μεγάλα μπιφτέκια ή σε 8 πιο μικρά και ψήνετε σε αντικολλητική σχάρα για 8-10 λεπτά από την κάθε πλευρά.

  •  Βήμα 5

    Μοιράζετε τα ψωμάκια στη μέση και απλώνετε αν σας αρέσει λίγη κέτσαπ ή μαγιονέζα.

  •  Βήμα 6

    Βάζετε από πάνω ένα φύλλο μαρουλιού και ένα μπιφτέκι.

  •  Βήμα 7

    Αν θέλετε κλείνετε το ψωμάκι.

  •  Βήμα 8

    Σερβίρετε με μπόλικη πράσινη σαλάτα ή πατατούλες «τηγανητές» φούρνου.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ