Υλικά:
- Advertisement -
1 κιλό κιμά κοτόπουλου
2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
ρίγανη
μαιντανό
2 αυγά
Λίγο ελαιόλαδο
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
Λίγο σόδα(αναψυκτικό)
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά,τα κρεμμύδια,το σκόρδο,τα αυγά,την φρυγανιά,1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο,αλάτι-πιπέρι,ρίγανη και μαιντανό
Ζυμώνουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο σόδα μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να πλάθεται
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Πλάθουμε τα μπιφτέκια,τα τοποθετούμε σε ένα ταψί,περιχύνουμε με λίγο ελαίόλαδο,προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα,180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
πηγη:http://igastronomie.gr