28.8 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μπιφτέκια με μουστάρδα και βαλσαμικό ξίδι

Συστατικά

  • 1 κιλό κιμά βοδινό ή χοιρινό ή και ανάμικτο, (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή του κιμά),
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
  • 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 1 φλιτζανάκι βαλσαμικό ξίδι,
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα με κόκκους (Whole Grain Mustard),
  • 3 κουταλιές κέτσαπ,
  • 1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό,
  • ½ κουταλάκι πάπρικα,
  • ½ κουταλάκι κάρι,
  • ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη,
  • ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
  • 2 αυγά,
  • 2 κουταλιές βρώμη,
  • 1 κουταλάκι αλάτι,
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου, να γίνει διάφανο, όχι να καεί.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Ρίχνετε το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί.

  •  Βήμα 3

    Το αφήνετε να κρυώσει.

  •  Βήμα 4

    Βάζετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το βασιλικό, την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

  •  Βήμα 5

    Χτυπάτε το μίγμα για
    5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Αυτή η διαδικασία θα κάνει τα μπιφτέκια σας πιο αφράτα.

  •  Βήμα 6

    Στη συνέχεια, βάζετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.

  •  Βήμα 7

    Τέλος, προσθέτετε τη βρώμη και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.

  •  Βήμα 8

    Σταματάτε το μίξερ και πλάθετε τα μπιφτέκια.

  •  Βήμα 9

    Τα βάζετε σε μεταλλικές σχάρες και ψήνετε στα κάρβουνα για 15 λεπτά.

  •  Βήμα 10

    Κατά διαστήματα τα γυρίζετε για να ψηθούν ομοιόμορφα.

  •  Βήμα 11

    Αν θέλετε βάζετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, χωρίς να τα γυρίσετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ