Συστατικά
- 1 κιλό κιμά βοδινό ή χοιρινό ή και ανάμικτο, (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή του κιμά),
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο,
- 1 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
- 1 φλιτζανάκι βαλσαμικό ξίδι,
- 2 κουταλάκια μουστάρδα με κόκκους (Whole Grain Mustard),
- 3 κουταλιές κέτσαπ,
- 1 κουταλάκι αποξηραμένο βασιλικό,
- ½ κουταλάκι πάπρικα,
- ½ κουταλάκι κάρι,
- ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη,
- ½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό,
- 2 αυγά,
- 2 κουταλιές βρώμη,
- 1 κουταλάκι αλάτι,
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν.
Βήματα
- Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου, να γίνει διάφανο, όχι να καεί.
- Advertisement - - Βήμα 2
Ρίχνετε το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί.
- Βήμα 3
Το αφήνετε να κρυώσει.
- Βήμα 4
Βάζετε τον κιμά στον κάδο του μίξερ και προσθέτετε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το βασιλικό, την πάπρικα, το κάρι, το σκόρδο, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Βήμα 5
Χτυπάτε το μίγμα για
5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα. Αυτή η διαδικασία θα κάνει τα μπιφτέκια σας πιο αφράτα. - Βήμα 6
Στη συνέχεια, βάζετε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα για ακόμα 2 λεπτά.
- Βήμα 7
Τέλος, προσθέτετε τη βρώμη και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.
- Βήμα 8
Σταματάτε το μίξερ και πλάθετε τα μπιφτέκια.
- Βήμα 9
Τα βάζετε σε μεταλλικές σχάρες και ψήνετε στα κάρβουνα για 15 λεπτά.
- Βήμα 10
Κατά διαστήματα τα γυρίζετε για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Βήμα 11
Αν θέλετε βάζετε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά, ανάλογα με το κρέας που θα χρησιμοποιήσετε, χωρίς να τα γυρίσετε.