Συστατικά
- 1 κιλό κιµά (½ χοιρινό, ½ βοδινό περασµένο δύο φορές από τη µηχανή του κιµά),
- 1 αυγό και 1 ασπράδι,
- 1 µεγάλο κρεµµύδι τριµµένο,
- 1 φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο,
- 1 κουταλιά κύµινο (αρτυσιά),
- 1 γεµάτη κουταλιά µουστάρδα µε σπόρους,
- 1 πράσινο µήλο τριµµένο,
- 2 κουταλιές κέτσαπ,
- 4 -5 κουταλιές βρώµη,
- 1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ,
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο «Εκλεκτό» ή The King of Olives «Το Kυπριακό»,
- αλάτι, πιπέρι.
Βήματα
- Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα µπολ και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.
- Advertisement - - Βήμα 2
Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόµη λίγη βρώµη
µέχρι να σχηµατίσετε µια αφράτη ζύµη που να πλάθεται. - Βήμα 3
Στη συνέχεια, βάζετε τον κιµά για 1 ώρα στο ψυγείο. Ακολούθως, πλάθετε τα µπιφτέκια και τα ψήνετε στα κάρβουνα για 7-8 λεπτά από την κάθε µεριά.
- Βήμα 4
Αν θέλετε µπορείτε να τα βάλετε σε ένα µεγάλο ταψί και να τα ψήσετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Ενδιάµεσα γυρίζετε τα µπιφτέκια για να ψηθούν οµοιόµορφα.
- Βήμα 5
Επίσης, για περισσότερη ευκολία µπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι.