19.7 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπιφτέκια με πράσινο μήλο και βρώμη

Συστατικά

  • 1 κιλό κιµά (½ χοιρινό, ½ βοδινό περασµένο δύο φορές από τη µηχανή του κιµά),
  • 1 αυγό και 1 ασπράδι,
  • 1 µεγάλο κρεµµύδι τριµµένο,
  • 1 φλ. µαϊντανό ψιλοκοµµένο,
  • 1 κουταλιά κύµινο (αρτυσιά),
  • 1 γεµάτη κουταλιά µουστάρδα µε σπόρους,
  • 1 πράσινο µήλο τριµµένο,
  • 2 κουταλιές κέτσαπ,
  • 4 -5 κουταλιές βρώµη,
  • 1 κουταλάκι µπέικιν πάουντερ,
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο «Εκλεκτό» ή The King of Olives «Το Kυπριακό»,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα µπολ και ανακατεύετε πάρα πολύ καλά.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Αν χρειαστεί προσθέτετε ακόµη λίγη βρώµη
    µέχρι να σχηµατίσετε µια αφράτη ζύµη που να πλάθεται.

  •  Βήμα 3

    Στη συνέχεια, βάζετε τον κιµά για 1 ώρα στο ψυγείο. Ακολούθως, πλάθετε τα µπιφτέκια και τα ψήνετε στα κάρβουνα για 7-8 λεπτά από την κάθε µεριά.

  •  Βήμα 4

    Αν θέλετε µπορείτε να τα βάλετε σε ένα µεγάλο ταψί και να τα ψήσετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Ενδιάµεσα γυρίζετε τα µπιφτέκια για να ψηθούν οµοιόµορφα.

  •  Βήμα 5

    Επίσης, για περισσότερη ευκολία µπορείτε να τα ψήσετε σε αντικολλητικό τηγάνι.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ