12.3 C
Trikala
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Μπούτι αρνίσιο αρωματικό, γεμιστό με φέτα

Συστατικά

  • 1 μπούτι αρνίσιο,  γύρω στα 2 ½ τουλάχιστον κιλά (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να βγάλει το κόκαλο από την κνήμη και πάνω (το μηρό) αφήνοντας το κάτω μέρος του ποδιού (το κότσι) με κόκαλο,
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα,
  • 1 χούφτα κλωναράκια     φρέσκο θυμάρι,
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο,
  • 3-4 φύλλα δάφνης,
  • 1/2 φλ. άσπρο κρασί,
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στα δύο,
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Γέμιση:
  • 3/4 φλ. (120 γρ.) φέτα θρυμματισμένη,
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες,
  • ½ κουταλάκι ρίγανη,
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Σάλτσα:
  • 1 λεμόνι ο χυμός,
  • 1 γεμάτο κουταλάκι κορν φλάουερ,
  • αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε τη φέτα σε ένα μπολ μαζί με τα σκόρδα, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και το μαϊντανό και τα ανακατεύετε.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Κρατάτε τη γέμιση στην άκρη.

  •  Βήμα 3

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

  •  Βήμα 4

    Αφαιρείτε το περισσό λίπος από το κρέας και το απλώνετε με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.

  •  Βήμα 5

    Το γεμίζετε με το μίγμα φέτας βάζοντάς τη κατά μήκος και το διπλώνετε από πάνω για να τη σκεπάσετε.

  •  Βήμα 6

    Ύστερα, το αλείφετε με ελαιόλαδο, το βάζετε σε ένα ταψί στρωμένο με ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα που να εξέχει στα πλευρά, σκορπάτε πάνω το θυμάρι, το δεντρολίβανο και τη δάφνη, βάζετε στα πλευρά το σκόρδο, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω και το τυλίγετε σφικτά στη λαδόκολλα.

  •  Βήμα 7

    Ύστερα, σκεπάζετε στεγανά το ταψί με διπλό αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο.

  •  Βήμα 8

    Το ψήνετε για 1 ώρα, χαμηλώνετε το θερμοστάτη στους 150°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για 1 ½ ακόμα ώρα.

  •  Βήμα 9

    Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο, ψαλιδίζετε τη λαδόκολλα για να ελευθερωθεί η επιφάνεια του αρνιού (χωρίς να την αφαιρέσετε από κάτω) και το περιχύνετε με το κρασί.

  •  Βήμα 10

    Δυναμώνετε το θερμοστάτη στους 180°C και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30-40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

  •  Βήμα 11

    Βγάζετε το αρνί από το ταψί, το τοποθετείτε σε μια πιατέλα και το κρατάτε ζεστό, σκεπασμένο χαλαρά με αλουμινόχαρτο.

  •  Βήμα 12

    Αφαιρείτε όλο το περισσότερο λίπος από το ζουμί στο ταψί (με ένα κουτάλι, από την επιφάνειά του).

  •  Βήμα 13

    Βάζετε το ζουμί σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτετε μέσα το λεμόνι και το κορν φλάουερ διαλυμένο σε 5-6 κουταλιές νερό, αλάτι, πιπέρι και βράζετε το μίγμα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα.

  •  Βήμα 14

    Τη σερβίρετε μαζί με το αρνί, κομμένο σε φέτες.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ