26.2 C
Trikala
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μπριζόλες σχάρας

Συστατικά

  • 6 ωραίες μπριζόλες (με ή χωρίς κόκαλο) χωρίς περισσό πάχος.
  • Μαρινάτα
  • ½ φλ. νερό,
  • 1/3 φλ. σόγια σος,
  • 4 κουταλιές λάδι,
  • 1 κοφτή κουταλιά πιπέρι με λεμόνι (Lemon Pepper),
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Βάζετε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Προσθέτετε τις μπριζόλες, τις γυρίζετε να πιάσουν μαρινάτα παντού και τις κρατάτε σκεπασμένες στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες, μέχρι και 12 ώρες. Πριν το ψήσιμο, τις βγάζετε από το ψυγείο για ½ ώρα, να πάρουν τη θερμοκρασία δωματίου.

  •  Βήμα 3

    Προθερμαίνετε την ψησταριά σε μέτρια/δυνατή φωτιά (Medium-high heat) αν είναι με γκάζι ή ετοιμάζετε τα κάρβουνα και τραβάτε λίγα στα πλευρά για να πέσει η θερμοκρασία και βάζετε απάνω τη σχάρα για να ζεσταθεί καλά.

  •  Βήμα 4

    Λαδώνετε την καυτή σχάρα, βγάζετε τις μπριζόλες από τη μαρινάτα τους και τις ψήνετε για 5-6 λεπτά, για λεπτές μπριζόλες, πάχους κάτω των 2 εκ. περίπου ή 6-7 λεπτά για πιο χοντρές μπριζόλες.

  •  Βήμα 5

    Στη μια πλευρά τις βάζετε πρώτα οριζόντια και τις ψήνετε μέχρι να φανούν πάνω τα σημάδια της σχάρας, τους αλλάζετε θέση και τις βάζετε κάθετα και συνεχίζετε το ψήσιμο για το χρόνο που μένει ή μέχρι να φανούν τα σταυρωτά σημάδια του ψησίματος.

  •  Βήμα 6

    Τις γυρίζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο από την άλλη πλευρά, αλλάζοντάς τους θέση με τον ίδιο τρόπο.

  •  Βήμα 7

    Η δεύτερη πλευρά χρειάζεται 1-2 λεπτά λιγότερο ψήσιμο από την πρώτη.

  •  Βήμα 8

    Τις αφήνετε για μερικά λεπτά στην άκρη πριν τις σερβίρετε.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ