16.5 C
Trikala
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Μπρουσκέτα πατάτας

Συστατικά

  • 3 μέτριες, φρέσκιες, ομοιόμορφες πατάτες,
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο,
  • 3 κοφτές κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα,
  • 1/4 – ½ κοφτό κουταλάκι πιπέρι καγιέν (ή τσίλι) σε σκόνη,
  • 2 φλ. ντομάτες κομμένες σε κυβάκια-ζάρια,
  • 2/3 φλ. μοτσαρέλα σε κυβάκια-ζάρια,
  • 2 κουταλιές βαλσάμικο ξίδι,
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,
  • 2 γεμάτες κουταλιές ψιλοκομμένο βασιλικό,
  • αλάτι.

Βήματα

  •  Βήμα 1

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C και ντύνετε 2 ταψιά του φούρνου με αντικολλητική λαδόκολλα. Ξεπλένετε καλά τις πατάτες, τις στεγνώνετε και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες, πάχους ½ εκ. περίπου. Πετάτε τα πολύ μικρά φετάκια και τις άκρες τους.

    - Advertisement -
  •  Βήμα 2

    Βάζετε τις πατάτες σε ένα μπολ, τις ραντίζετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και τις τινάζετε ή τις ανακατεύετε για να πιάσουν καλά, παντού. Ύστερα, προσθέτετε την παρμεζάνα, λίγο αλάτι και το πιπέρι καγιέν (ή τσίλι) και τις τινάζετε ή τις ανακατεύετε ξανά, για να πιάσουν παντού, ομοιόμορφα.

  •  Βήμα 3

    Απλώνετε τις πατάτες σε μια στρώση στα ταψιά και τις ψήνετε για 20 λεπτά.  Τις γυρίζετε προσεχτικά και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 10 περίπου λεπτά και από την άλλη πλευρά.

  •  Βήμα 4

    Στο μεταξύ, ανακατεύετε 1 κουταλιά ελαιόλαδο με τις ντομάτες, τη μοτσαρέλα, το βαλσάμικο και το σκόρδο σε ένα μπολ. Βγάζετε τα ταψιά από το φούρνο, μοιράζετε πάνω στις πατάτες το μίγμα της μοτσαρέλας και τα επιστρέφετε στο φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Τις βγάζετε ξανά, τις γαρνίρετε με βασιλικό και τις σερβίρετε ζεστές ή κρύες.

     

xrysessyntages.com

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ