21.3 C
Trikala
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νηστίσιμα μηλοκεκάκια!!! Αφράτα μοσχομυριστά που κρατάνε την υγρασία τους και είναι πεντανόστιμα

Νηστίσιμα μηλοκεκάκια!!!
Αφράτα μοσχομυριστά που κρατάνε την υγρασία τους και είναι πεντανόστιμα!!!

- Advertisement -

Υλικά για ένα ταψί 30-32 εκ. ή 30 μικρά κεικάκια

500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ.σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
300 γρ.ζάχαρη
350 γρ.χυμό πορτοκάλι
80 γρ.κονιάκ (ή νερό)
2 μήλα ψιλοτριμμένα στον τρίφτη
5 κ.σ σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι

Για το γλάσο
1 κούπα άχνη ζάχαρη
λίγες κουταλιές νερό
1 κοφτό κ.γ κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

-Σ’ενα μπολ ρίχνω το λάδι,τον χυμό,την ζάχαρη τις βανίλιες και το κονιάκ και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά.
Προσθέτω τα μήλα και ανακατέυω.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν τα κανελογαρίφαλα και το αλάτι τα προσθέτω στο μίγμα και ανακατεύω.Τέλος ρίχνω και τις σταφίδες που τις έχω ανακατέψει με λίγο αλευράκι (1 κ.σ.)
Και τώρα ή αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα 30-32 εκ. και ψήνω στους 180 για 1 ώρα περίπου ή στρώνω καραμελόχαρτα σε υποδοχές για κεικάκια και γεμίζω τις θήκες και ψήνω στους 180 για 30-35 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά ανακατεύω σένα μπολακι την αχνη με την κανελα και το νερο και γαρνίρω τα κεικάκια
Αν θέλετε λευκο το γλάσο αντικαταστήστε την κανέλα με 1 βανιλίνη.

Νηστίσιμα μηλοκεκάκια!!!
Αφράτα μοσχομυριστά που κρατάνε την υγρασία τους και είναι πεντανόστιμα!!!

Υλικά για ένα ταψί 30-32 εκ. ή 30 μικρά κεικάκια

500 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
200 γρ.σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
300 γρ.ζάχαρη
350 γρ.χυμό πορτοκάλι
80 γρ.κονιάκ (ή νερό)
2 μήλα ψιλοτριμμένα στον τρίφτη
5 κ.σ σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
3 βανίλιες
1/2 κ.γ αλάτι

Για το γλάσο
1 κούπα άχνη ζάχαρη
λίγες κουταλιές νερό
1 κοφτό κ.γ κανέλα σκόνη

Εκτέλεση

-Σ’ενα μπολ ρίχνω το λάδι,τον χυμό,την ζάχαρη τις βανίλιες και το κονιάκ και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη καλά.
Προσθέτω τα μήλα και ανακατέυω.
Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν τα κανελογαρίφαλα και το αλάτι τα προσθέτω στο μίγμα και ανακατεύω.Τέλος ρίχνω και τις σταφίδες που τις έχω ανακατέψει με λίγο αλευράκι (1 κ.σ.)
Και τώρα ή αδειάζω το μίγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολα 30-32 εκ. και ψήνω στους 180 για 1 ώρα περίπου ή στρώνω καραμελόχαρτα σε υποδοχές για κεικάκια και γεμίζω τις θήκες και ψήνω στους 180 για 30-35 λεπτά.
Αφού κρυώσουν καλά ανακατεύω σένα μπολακι την αχνη με την κανελα και το νερο και γαρνίρω τα κεικάκια
Αν θέλετε λευκο το γλάσο αντικαταστήστε την κανέλα με 1 βανιλίνη.

i-gastronomie.gr

Array

 

Δείτε όλα τα βίντεο στο WEBTV του trikalaola.grClick στην TV
Συγκεντρωμένα όλα ΕΔΩ